Muštynės – psichoterapija turtingiems ir įžymiems

Po topmodelio Naomės Kempbel, sumušusios savo asistentę mobiliuoju telefonu, sulaikymo kilo įtarimas, kad smurtavimas turtingiems ir įžymiems yra lyg psichoterapija. Maža to, kad Naomė „telefoniniu užpuolimu” kaltinama jau ketvirtą kartą, neseniai sulaikytas ir aktorius Raselas Krou už tokį pat užsiėmimą…

Piktnaudžiavimas telefonu

Atidžiai išanalizavus, paaiškėjo, jog žvaigždės savo „ginklų arsenalo” anaiptol neapriboja mobiliaisiais telefonais. Juodąja pantera vadinama gražuolė nenustoja savo gerbėjų „džiuginti” savo poelgiais. Kartą susipešusi su savo kolege Endže Everhart, Naomė kažkodėl užsipuolė ir baro savininką, paleisdama jam į galvą kibirėlį su ledukais. Atrodo, kad manekenės, nusifilmavusios ir keliose juostose, aukos nebuvo prieš tokį elgesį – nė viena jų su Naome nesibylinėjo…

Tačiau gražuolės asistentės pasielgė kitaip. 2000-aisiais buvusi manekenės pagalbininkė Džordžina Galanis pateikė ieškinį Kanados teismui, reikalaudama kompensacijos už jos sumušimą telefonu. Naomė atgailaudama aiškinosi, jog tokios nemotyvuotos agresijos priežastys glūdi jos praeityje – ankstyvoje vaikystėje būsimą manekenę paliko tėvas. Jaudinanti juodaodės kalba teismui padarė magišką įspūdį – jie panaikino visus kaltinimus ir netgi šio „teistumo” neįrašė į Naomės asmeninę anketą.

Vis dėlto, vėlesnių Kempbel pagalbininkių teigimu, ji mažiausiai dar tris kartus švaistėsi mobiliuoju telefonu, kiekvienąkart sėkmingai išsisukdama nuo atsakomybės.

Pati Naomė nuo to laiko spėjo pasirodyti populiariame pokalbių šou ir nuodugniai papasakoti apie savo psichologines problemas ir apie tai, kaip jai sunku kovoti su nekontroliuojamos agresijos priepuoliais. „Žiaurumas – tai psichologinių problemų manifestacija, mano atveju jis kyla dėl vidinio nesaugumo pojūčio, savęs vertinimo sutrikimo bei didžiulės vienatvės”, – televizijos interviu atviravo „juodoji pantera”.

Beje, penktą kartą policininkai nebeištvėrė. Kai modelis vėl įsisiautėjo su mobiliuoju telefonu rankose, visi faktai bylojo prieš ją. Netrukus ji antrą kartą turės atgailauti teisme. Kažin ar amerikietiška baudžiamoji sistema bus tokia švelni kaip Kanados…

Vietoj sienos – į galvą

Na, o aktoriui Raselui Krou, kitaip nei Kempbel, nepavyko iš karto. Vos tik jis švystelėjo savo telefonu aptarnaujančio personalo darbuotojui į galvą, kaipmat buvo areštuotas, perduotas teismui ir priverstas sumokėti kompensaciją. Gali būti, jog aktoriui taip nepasisekė todėl, kad jis nebuvo ilgakojis modelis, o gal ir todėl, kad viskas vyko amerikiečių teritorijoje.

Incidentas įvyko Niujorko viešbutyje, iš kurio Raselas ilgą laiką bandė prisiskambinti savo žmonai į Australiją, tačiau telefono aparatas niekaip nesutiko jų sujungti. Tad, genamas didžiulio pykčio tiek telefonui, tiek pačiam viešbučiui, Krou nusileido į holą ir kaipmat atkeršijo abiem „niekdariams”. Aktorius švystelėjo netikusią ryšio priemonę į sieną, kad pagąsdintų nekenčiamo viešbučio atstovą, tačiau nutiko taip, kad pataikė tiesiai jam į galvą.

Amerikiečių tarnautojas, žinoma, nesusitaikė su tokiu įžeidimu, ir nesvarbu, kad įžeidėjas – garsenybė, ir pranešė apie tai policijai. Krou, net nespėjęs susivokti, jau buvo nuovadoje.

Teisminis procesas tęsėsi mėnesiais, per tą laiką Raselas, sekdamas Naomės pavyzdžiu, tiesioginiame eteryje atsiprašė nukentėjusio viešbučio darbuotojo, o incidentą netgi pavadino vienu gėdingiausių poelgių savo biografijoje. Galiausiai byla buvo nutraukta, kai Krou pasiūlė ieškovui kompensaciją, kurios dydis neskelbiamas.

Muštynės – kaip narkotikas

Vis dėlto Niujorko viešbučiai jau ima priprasti prie audringų garsenybių pykčio protrūkių. Galima sakyti, jog Krou netgi pasikuklino sugadinęs tik vieną telefono aparatą (neskaitant tarnautojo galvos). Štai Amerikos numylėtinis Džonis Depas ir jo buvusi draugė modelis Keitė Mos tikrai nesidrovėjo „papokštaut”.

1994 metais, kai jų romanas riedėjo saulėlydin, Depas ir Mos užsisakė kambarį prabangiame Niujorko viešbutyje, kuriame viena naktis kainuoja 1200 dolerių. Grįžusi ten vakare porelė nusprendė išsiaiškinti santykius… Taigi šio malonaus užsiėmimo metu Džonis išspardė viską, kas tik buvo kambaryje. Viskas būtų neblogai, jei kaimyninio kambario gyventojas dėl triukšmo nebūtų pasiskundęs policijai. Pasiteisinimas, kurį Depas sugalvojo, kad paaiškintų visą numeryje esantį chaosą, tikrai paperka originalumu: „Čia buvo šarvuotis! – pareiškė Džonis. – Jis iššoko iš vonios ir va kiek pridirbo”. Gyvūno, aišku, niekas nerado.

Gana greitai po šio incidento Depas ir Mos išsiskyrė. Beje, manekenė netrukus kreipėsi į privačią Londono psichologinę kliniką skųsdamasi nerviniu išsekimu.

Beje, rodos, gražuolei sekasi su mušeikomis. Vėlesnis jos draugas roko muzikantas Pitas Dohertis irgi buvo suimtas už peštynes. Jis užpuolė režisierių Maksą Karlišą, kuris kūrė dokumentinį filmą apie Doherčio grupę „Babyshambles”. Tam buvo priežastis: Karlišas prieš užpuolimą fotografavo muzikantą, vartojantį heroiną. Turint galvoje, jog ankstesnės Keitės Mos, uostančios kokainą, nuotraukos sukėlė didžiulį skandalą, smarkiai pakenkusį jos karjerai ir privedusį prie porelės išsiskyrimo, Pitą galima suprasti.

Siautėjimas apsvaigus

Apskritai žvaigždžių gyvenime narkotikų ir muštynių ryšys gana dažnai pastebimas. Klasikiniu pavyzdžiu galima vadinti Kortni Lav, Kurto Kobaino našlę. Po vyro savižudybės ji ilgą laiką stengėsi išlaikyti savo pankišką įvaizdį, fotografuodamasi neįtikimiausiomis aplinkybėmis ir keldama skandalus. 2003-iaisiais Kortnei netgi atėmė motinystės teises, kai ji perdozavo raminamųjų tiesiog savo mažametės dukters akyse. Prieš tai moteriškė išdaužė visus buvusio savo draugo prodiuserio Džimo Barbero namų langus, šitaip bandydama „patekti į svečius”.

Beje, Barbero namuose Kortni ir padarė savo pirmąjį prievartos aktą, už kurį pateko į teismą. Ją už sužeidimus, padarytus buteliu, apkaltino dainininkė Kristina King, kuri tąkart miegojo ant sofos ir buvo netikėtai užklupta Kortnės. Mergina pareikalavo iš skandalistės 55 tūkst. dolerių kompensacijos, tačiau bausmės šiai pavyko išvengti. Užpuolimo metu Kortnė buvo neblaivios būsenos, tad teismas ją nusiuntė į narkologijos kliniką gydytis priverstinai.

Vis dėlto neaišku, ar visais minėtais atvejais agresijos priežastis yra narkotikai, o gal Naomi teisi, kad agresija, kaip ir narkotikų vartojimas, yra „vidinių psichologinių problemų” pasekmė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.