Keturios narkomano aukos

Rusiją sukrėtė visos šeimos išžudymas Altajaus kalnuose

Altajaus kalnuose – kruvina tragedija, sukrėtusi Rusiją. Jaunas narkomanas išžudė keturių asmenų šeimą, kad pasiglemžtų automobilį ir jį pardavęs nusipirktų kvaišalų.

Interneto svetainė „Utro.ru” pranešė, kad Rusijos vidaus reikalų ministras Rašidas Nurgalijevas liepė jį asmeniškai nuolat informuoti, kaip vyksta nusikaltimo aplinkybių tyrimas.

Gyveno palapinėje

Žinomas Omsko žurnalistas Aleksandras Petrovas su žmona Jelena ir dviem mažamečiais vaikais – septynerių metų Nikita ir pusketvirtų Artiomu – Altajaus kalnuose poilsiavo ir gyveno palapinėje nuo rugpjūčio 8 dienos.

Žurnalisto kūną su šautinėmis ir kirstinėmis žaizdomis pirmadienį ant Tuektos upės kranto aptiko vietos žvejai. Po dviejų dienų narai upėje surado Jelenos kūną, irgi smarkiai sužalotą.

Pagrobtas Petrovų automobilis buvo aptiktas už 140 km nuo tragedijos vietos – buvo pasibaigęs kuras. Pasak tyrėjų, iš automašinos buvo pagrobti pinigai, vaizdo kamera, kiti daiktai.

Milicija netrukus sulaikė 16 metų vietos gyventoją Ruslaną Kulišą, kuris prisipažino išžudęs visą šeimą dėl automobilio „Mitsubishi”.

Šūviai iš medžioklinio šautuvo

Tyrėjams R.Kulišas, kuris vietos milicijai buvo žinomas kaip narkomanas, papasakojo, kad jis, eidamas pro palapinę, kurioje ilsėjosi Petrovai su vaikais, nusprendė pagrobti jų automobilį ir jame buvusius daiktus, kuriuos pardavęs galėtų nusipirkti narkotikų.

Įtariamasis tardytojams sakė, kad jis iš medžioklinio šautuvo šovė pirmiausiai į suaugusiuosius, vėliau – į vaikus. Tuos, kurie po apšaudymo liko gyvi, pribaigė kirviu ir akmenimis. Tris kūnus skirtingose vietose paauglys sumetė į upę. A.Petrovo kūno piktadarys iki vandens nuvilkti nepajėgė.

Įtariamasis tyrėjams sakė, kad šautuvą jis įmetė į kitą upę. Ginklas iki šiol nerastas.

Agentūra „Interfax” vakar pranešė, kad Altajaus Respublikos prokuratūra R.Kulišui paskyrė psichiatrinę ekspertizę.

Svetainė „Utro.ru” savo komentare pažymėjo, jog „kelia šiurpą tai, kad paauglys tokiai piktadarystei ryžosi vien dėl to, kad užvaldytų automobilį ir apsirūpintų kvaišalais”.

Vaikų kūnai tebeieškomi

Nors paieškose dalyvauja kelios dešimtys žmonių, nužudytų vaikų kūnai nerasti iki šiol. Apieškoma vietovė žemyn pagal Tuektos upės srovę. Kol vaikų kūnai nerasti, yra nors mažytė viltis, kad jie dar gyvi, Omsko žurnalistams sakė milicijos atstovas.

Vietos prokuratūros atstovas paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad vaikų kūnus pavyko aptikti. „Vaikų kūnai dar nesurasti”, – sakė jis.

Tyrėjų nuomone, žudynės jokiu būdu nėra susijusios su žurnalisto profesine veikla, o įvykdytos iš savanaudiškų paskatų. A.Petrovas baigė Maskvos valstybinio universiteto žurnalistikos fakultetą. Iki šiol jis Omske dirbo žurnalo „Pravo na vybor” („Pasirinkimo teisė”) vyriausiuoju redaktoriumi. Jo žmona dėstė Omsko universiteto užsienio kalbų fakultete.

A.Petrovas reguliariai bendradarbiavo su Maskvoje leidžiamu liberaliu laikraščiu „Izvestija”. Jo darbuotojai liūdi dėl to, kas atsitiko Altajaus kalnuose. Žurnalisto tėvų namuose – gedulas.

„Aleksandras labai mėgo keliauti”, – „Izvestijų” korespondentui sakė žuvusiojo tėvas Anatolijus Petrovas, agentūros ITAR-TASS korespondentas Omsko srityje. – Vis raginau nebūti namisėda, keliauti. Altajaus kalnuose kartu buvome prieš penkerius metus. Įsiminė vienas kelių, kur ant kiekvieno stuobrio tupėjo po erelį”.

„Izvestija” rašo, kad paskutinį kartą sūnus su tėvu susiskambino mobiliuoju telefonu rugpjūčio 9-ąją. Aleksandras sakė, kad vėliau nebus galimybės pasikalbėti, nes jis bus už ryšio zonos ribų. Todėl ilgas sūnaus tylėjimas Omske gyvenantiems Petrovams nekėlė didelio susirūpinimo.

O rugpjūčio 16 dieną pas Petrovus atvyko tardytojas iš milicijos, kuris ir papasakojo, kas atsitiko jų sūnui ir jo šeimai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.