Kaukės šiuolaikinių menininkų kūryboje

Kauno paveikslų galerijoje veikiančioje tarptautinėje vizualiųjų menų parodoje „Naujos kaukės” siekiama atskleisti kaukės interpretacijas šiuolaikiniame mene. Tam pasitelkiamos įvairios meno rūšys – skulptūra, tapyba, fotografija, taikomoji dailė, tarpdisciplininiai menai.

Įvairių tautų kultūrose kaukė yra svarbi, ypač ji sureikšminama per didžiąsias šventes: karnavalus, Užgavėnes, kurių metu kaukė atlieka žaidybinę funkciją. O kas yra kaukė šiuolaikiniame pasaulyje? Vienas iš parodos dalyvių Stasys Eidrigevičius teigia: „Mano veidai kaukės – tai veidai, kuriais galima užsidengti veidą. Ne tam, kad jį paslėptum, o tam, kad atvertum savo sielą”.

Šioje parodoje pateikiamos labai skirtingos ir individualios kaukių variacijos. Kurdami jas menininkai ne tik atranda be galo įvairią kaukių simboliką bei funkcijas, bet ir demonstruoja įvairius kultūrinius kontekstus.

Parodoje, kurios kuratorius – skulptorius Saulius Kuizinas, eksponuojamos Artūro Aliuko, Roberto Antinio, Stasio Eidrigevičiaus, Vytenio Jankūno, Pauliaus Juškos, Simonos Juškevičiūtės, Vidmanto Jusionio, Sigutės Grabliauskaitės, Gintaro Kamarausko, Ramunės Kmieliauskaitės, Sauliaus Kuizino, Eglės Labanauskaitės, Vilmanto Marcinkevičiaus, Aurelijaus Madzeliausko, Aleksandro Macijausko, Rymanto Penkausko kaukės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.