„Daisotros” likimą spręs kreditoriai

Vienai didžiausių Lietuvos transporto įmonių Alytaus „Daisotrai” iškelta bankroto byla, tačiau jos vadovas Juozas Cicėnas tvirtina, jog tai tik laikini sunkumai. „Galbūt įmonė bus restruktūrizuota, bet savo veiklos tikrai nenutrauks”, – įsitikinęs Cicėnas. Nepatvirtintais duomenimis, bendrovės skolos sudaro apie 12 mln. litų.

Anot Cicėno, bendrovės bankrotą inicijavo fizinis asmuo – kaunietis Vytautas Murauskas, kuriam „Daisotra” skolinga tik 2,5 tūkst. litų. Murauskas tapo kreditoriumi, kai perėmė Kaune registruotos „Sadomaksos” kreditorinius įsipareigojimus. Šiai šaldytuvus remontuojančiai bendrovei „Daisotra” ir buvo skolinga minėtą sumą pinigų.

„Jei būtume gavę raštu pranešimą apie tokią skolą, tikrai būtume ją sumokėję”, – tikino Cicėnas. Didžioji dalis bendrovės kreditorių – juridiniai asmenys, be jų, yra fizinių asmenų ir vienas neįvardijamas bankas. 50 proc. skolų sudaro skolos ne Lietuvos lizingo kompanijoms.

1992 metais vietoj Alytaus autotransporto įmonės įsteigtai „Daisotrai” priklauso trys Lietuvoje veikiančios bendrovės. Cicėno teigimu, bankroto byla iškelta vien alytiškei, iki praėjusių metų pradžios vežiojusiai tarptautinius krovinius. Dabar bendrovė užsiima tik vidaus krovinių gabenimu, muitinės veikla ir nuomoja autotransporto priemones. „Daisotros” autoūkiui priklauso 288 nauji „Volvo” ir „Mercedes Benz” automobiliai.

Kauno įmonių restruktūrizavimo centro atstovas Giedriaus Adomavičius, einantis „Daisotros” bankroto administratoriaus pareigas, mano, kad įmonė atsidūrė tokioje padėtyje dėl nepalankios situacijos rinkoje. „Degalai pabrango, o krovinių vežiojimas atpigo”, – teigė jis.

Anot Adomavičiaus, rugsėjo mėnesį vyks kreditorių susirinkimas. Per jį bus nuspręsta dėl tolesnės bankroto eigos. Neatmetama galimybė, kad akcininkai ir kreditoriai pasirašys taikos sutartį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.