Džiazuos dramaturgai

„Menų spaustuvė” pristato testinį projektą – dramaturgijos ir teatro kūrybinę-edukacinę dirbtuvę „Drama Jam Session”. Projektas vyks rugpjūčio 21-27 d. Palangoje, „Ramybės” klube.

Tai – atviros kūrybinės dirbtuvės, į kurias kviečiami jauni, jau debiutavę ir sulaukę pripažinimo profesionalioje teatro scenoje dramaturgai iš Lietuvos, Baltarusijos, Rusijos, Lenkijos, bei grupė jaunų Lietuvos teatro aktorių ir režisierių, dirbsiančių su kolegomis iš Minsko laisvojo teatro (Baltarusija). Kūrybinės dirbtuvės atviros laisviesiems klausytojams ir žiūrovams.

Tarptautinės dirbtuvės skirtos teatro kūrėjams, susiduriantiems su šiuolaikinės dramaturgijos problematika. Kūrybinę laboratoriją vesti kviečiami trys lektoriai: teatro kritikas, šiuolaikinės dramaturgijos teoretikas, festivalio „Novaja drama” meno vadovas Pavelas Rudnevas, dramaturgas, festivalio „Majskije čtenija” meno vadovas Vladimiras Levanovas bei dramaturgas, Laisvojo teatro meno vadovas Nikolajus Chalezinas.

Ši tarptautinė komanda suteiks galimybę jungtinei jaunų Lietuvos, Rusijos, Baltarusijos ir Lenkijos teatro menininkų grupei per savaitę išklausyti teorines paskaitas apie šiuolaikinę Europos dramaturgijos situaciją bei pritaikyti ir sustiprinti turimus kūrybinius įgūdžius.

Darbo pabaigoje bus pristatytas jungtinis visų kūrybinės -edukacinės laboratorijos dalyvių teatrinis projektas „Miestas prie jūros”. Į projektą įtraukti dramaturgai Gabrielė Labanauskaitė, Gitana Gugevičiūtė, Mindaugas Valiukas (Lietuva), Konstantinas Stešikas, Pavelas Priažko (Baltarusija) ir kt. Projekto organizatoriai tikisi originalių, nestandartinio požiūrio dramaturginių kūrinių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.