Baroti galerijoje – B. Gražio tapyba

Šiandien 18 val. Baroti galerijoje atsidarys gerai žinomo klaipėdiečio Broniaus Gražio tapybos darbų paroda „Savaitėje septynios dienos”.

B. Gražys gimė 1934 m. Rokiškio apskrityje, Načionių kaime ūkininko šeimoje. 1952 metais baigė Užpalių vidurinę mokyklą. Lietuvos valstybinėje konservatorijoje (dabar Muzikos akademija) įgijo teatro aktoriaus profesiją. Nuo 1963 metų gyvena ir dirba Klaipėdoje.

Klaipėda B. Gražiui tapo antruoju gimtuoju miestu, o Klaipėdos dramos teatras – antraisiais namais. Čia prabėgo kūribingiausi metai, gimė jo režisuoti spektakliai, ryškiausi spektaklių personažai, režisuotos spalvingos mirsto šventės, išleistos jau penkias poezijos knygos.

Menotyrininkas Petras Šmitas apie B. Gražį rašo: „Bronių Gražį, puikų žmogų, aukštaitį, vieni pažįsta kaip aktorių, kaip režisierių, kiti – kaip poetą, treti, o ypač jaunimas, kaip puikų pedagogą, Klaipėdos universiteto menų fakulteto docentą. B. Gražys jau ne vieną dešimtmetį bando savo jėgas tapyboje. Tapyba jam nėra profesija – tai daugiau pomėgis, o pastaruoju metu tampa lyg ir antrąja profesija. Per keliolika žaidimo spalvomis metų jis suvaldė tapybinę formą, sutvarkė koloritą. B. Gražys tapo peizažus, natiurmortus, simbolinius paveikslus, jį traukia abstrakčios kompozicijos”.

B. Gražys jau yra surengęs 26 personalines paroda Klaipėdoje, Vilniuje, Marijampolėje, Liubeke. Parodoje „Savaitėje septynios dienos” dailininkas eksponuos tiek realistinius, tiek abstrakčius paveikslus. Paroda Baroti galerijoje veiks iki rugsėjo 1 d.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.