Ant gaiviųjų gėrimų – klaidinanti informacija

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), šiemet patikrinusi per 30 Lietuvos įmonių, gaminančių gaiviuosius gėrimus, net trečdalyje jų rado pažeidimų.

VMVT skelbia, kad piniginės baudas gavo dešimt įmonių, o trijų gamintojų veikla buvo laikinai sustabdyta.

Tarp pažeidėjų klaipėdietiškų įmonių nėra. Mat, Klaipėdos VMVT Maisto skyriaus vedėjos Jūratės Mačiulienės duomenimis, uostamiestyje nėra bendrovių, gaminančių vaisvandenius.

J. Mačiulienė mūsų dienraštį informavo, kad pagrindinis gaiviųjų gėrimų įmonėse VMVT aptiktas pažeidimas – klaidinanti informacija apie gaminio sudėtį.

„Pavyzdžiui, ant etikečių žymima, jog gaivieji gėrimai yra apelsinų ar greipfrutų skonio, – aiškino specialistė. – Perskaitęs tokį užrašą dažnas pirkėjas pamano, jog vaisvandenių sudėtyje yra natūralių sulčių.”

Maisto skyriaus vedėja akcentavo, jog į gaiviuosius gėrimus dedami valgomieji dažai ir aromatinės medžiagos.

Specialistė nerekomenduoja vaikams pirkti spalvotųjų gėrimų, mat juose esantys konservantai gali sukelti alergines reakcijas.

Be to, perspėja J. Mačiulienė, gaiviuosius gėrimus laikant aukštoje temperatūroje, šie ne tik keičia spalvą, bet ir padidėja jų bakteriologinis užterštumas.

Pasak specialistės, vaikams nesveika yra gerti ir tuos gaiviuosius gėrimus, kurie saldinami dirbtiniais saldikliais – sacharinu, gliukozės sirupu. Mažiesiems reikia pirkti vaisvandenius, pagamintus iš cukraus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.