Papilnės pedagogų piniginės

Naujaisiais mokslo metais pedagogai gaus didesnius atlyginimus.

Nuo rugsėjo mokyklų ir ikimokyklinių įstaigų darbuotojų tarifinių atlygių koeficientai vidutiniškai padidės 12,6 procento.

Papilnėjusią piniginę labiausiai pajus jauni mokytojai, mažiau – patyrę pedagogai.

Pavyzdžiui, neturintis kvalifikacijos mokytojas, kurio darbo stažas nesiekia trejų metų, už 18 savaitinių valandų gaus 25 procentais, arba 173 litais, didesnį atlyginimą.

„Pridėjus atlygį už sąsiuvinių taisymą bei kitus papildomus darbus, naujaisiais mokslo metais jauno pedagogo alga „popieriuje” turėtų siekti 1000 – 1100 litų”, – sakė Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo pavaduotoja Jolanta Ceplienė.

Turintys solidų darbo stažą ir aukščiausią kvalifikacinę kategoriją mokytojai ekspertai už 18 savaitinių valandų gaus maždaug 7 procentais, arba per 80 litų, didesnę mėnesio algą.

Pasak J.Ceplienės, kartu su vadovavimu klasei bei kitais papildomais darbais jų atlyginimas „popieriuje” sieks iki 1700 -1800 litų.

Jaunų ikimokyklinių įstaigų auklėtojų alga padidės 150 litų, ir nuo rugsėjo jie gaus maždaug 950 litų mėnesio uždarbį.

Šių įstaigų aukščiausią kvalifikacinę kategoriją ir didelę patirtį turintys pedagogai, gavę dar po 126 litus, nuo rugsėjo uždirbs apie pusantro tūkstančio litų algą.

J.Ceplienė pabrėžė, kad tokia atlyginimų politika Vyriausybė siekia sumažinti skirtumą tarp jaunų mokytojų ir patyrusių jų kolegų algų.

„Mokyklos „sensta”, tad ši Vyriausybės politika gal pritrauks daugiau jaunų pedagogų. Tačiau ir patyrusių mokytojų nereikėtų nuvertinti, nes būtent jie geriausiai abiturientus parengia egzaminams”, – pastebėjo Baltijos vidurinės mokyklos istorijos mokytojas ekspertas Jonas Gineika.

39 metus pedagoginio darbo stažą turintis vyras „į rankas” gaudavo apie pusantro tūkstančio litų algą.

„Korepetitoriumi nedirbu, tačiau prie mokytojo algos dar prisiduriu rašydamas straipsnius, vadovėlius”, – sakė J.Gineika.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Papilnės pedagogų piniginės"

  1. Mokytojyte

    Eilinis bajeris. Perziurejau SMM ministro liepos menesio isakyma del mokytoju atlyginimo kelimo – jokio priedo papildomai moketi uz 1 val. nera! O 39 metu ponas pedagogas, matys, turi gera virskruvi, jei „i rankas” gauna 1500Lt. Toki atlyginima gauna tik direktoriai, o ne eiliniai. Na nebent ponulis yra ekspertas

  2. mokytoja

    Pritariu mokytojytei, turejau grynas 29 pamokas, esu vyr. mokytoja, ir gaudavau tik 1300 i rankas, argi tai atlyginuimas už toki pragarą, kai kiekviena diena po 6-7 val. turi išlaikyti po 32 priekabių ieškančių, o ne mokslo ištroškusių pauglių . O kur dar namie pasiruošti kitai dienai, ištaisyti kontrolinius darbus, ir taip eilinis popierizmas. kad aditoriai turėtu ką veikti. 👿

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.