Lietuvos policija prajuokino britus

Palangos gatvėse dviratėmis transporto priemonėmis „Segway” patruliuojantys pareigūnai sulaukė britų pašaipų

Dar vasaros pradžioje Palangos gatvėse ekologiškomis dviratėmis transporto priemonėmis pradėję patruliuoti Vidaus reikalų ministerijos (VRM) Vidaus tarnybos pirmojo pulko pareigūnai iškart patraukė poilsiautojų dėmesį. „Vieni juokiasi, kiti elgiasi labai kultūringai ir džiaugiasi, kad policija savo darbui taiko naujovių”, – LŽ sakė pulko vadas Sergejus Madalovas.

Lietuvių pastangos pajūryje kovoti su chuliganais ir nusikaltėliais neliko nepastebėtos ir užsienyje. Didžiosios Britanijos dienraštis „The Mirror” pašiepė mūsų pareigūnus, užsilipusius ant maždaug 25 kilometrų per valandą greitį išvystančių „Segway” elektroninių transporto priemonių.

Pasak dienraščio, jos išgarsėjo dar 2001-aisiais ir automobilistus stebino tik trumpą laiką. „Kokiu būdu šis paspirtukas atsidūrė Lietuvos pareigūnų rankose?” – britai mano, kad dvirate transporto priemone galima vytis tik labai lėtus nusikaltėlius.

Policijos departamento generalinio komisaro pavaduotojas Vizgirdas Telyčėnas nustebo sužinojęs, kad pirmojo pulko pareigūnų patruliavimas pajūrio gatvėse patraukė anglų spaudos dėmesį. „Neįsivaizduoju, kodėl jie mus pašiepė, tačiau galiu patvirtinti, kad minėtos transporto priemonės Palangoje pasiteisino, – sakė Telyčėnas. – Ateityje ketiname jų įsigyti ir daugiau”.

Dviratėmis priemonėmis pirmojo pulko pareigūnai kol kas naudojasi neatlygintinai, nors vieno jų kaina siekia keliolika tūkstančių litų. „Pareigūnai taip pat patenkinti darbu, – sakė pulko vadas Madalovas. – Patruliuodami vadinamaisiais paspirtukais jie pamato daugiau nei vaikščiodami, be to, ne taip greitai nuvargsta. Darbo krūvis pajūryje tikrai labai didelis, todėl šios priemonės mums tik palengvina”.

Pasak Madalovo, paspirtukai padeda užtikrinti viešąją tvarką. „Tai pagrindinis mūsų uždavinys, – sakė vadas. – Be to, populiariname policijos vardą – žmonės gali prie pareigūnų prieiti ir pabendrauti, apžiūrėti jų priemones. Manau, tai puiki galimybė pagerinti policijos įvaizdį visuomenėje”.

Išgirdęs, kad britų spauda pašiepė Lietuvos pareigūnus, Madalovas nusistebėjo: „Nemanau, kad „Segway” paspirtukai yra atgyvena. Šiemet juos įsigijo ir kitų Europos šalių policininkai, todėl ne vieni lietuviai su paspirtukais patruliuoja gatvėse”.

Tai ne vienintelė naujiena, kuria pirmojo pulko pareigūnai Palangoje naudojasi šią vasarą. Pareigūnai yra įsigiję elektrošoko tipo ginklų „Taser X26”. Jie skirti žmonėms sulaikyti per atstumą naudojant elektros srovę. Dideliu patikimumu pasižymintis ginklas visiškai nekenksmingas sveikatai. Nors pirmojo pulko pareigūnams šią vasarą su paspirtuku dar nepavyko sulaikyti nė vieno nusikaltėlio, elektrošoko ginklą jau teko panaudoti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.