Metro aukščio „Švyturio” bokalas iškeliavo į sostinę

Nors Palangoje vykusį padavėjų maratoną laimėjo vilniečiai, tarp prizininkų atsidūrė ir viena klaipėdietė bei penki kurorte dirbantys padavėjai.

Jie kolegoms iš sostinės nusileido miklumu, tačiau maratono komisiją bei žiūrovus sužavėjo kitomis savo asmeninėmis bei profesinėmis savybėmis.

Išrinko vienuolikę

Ketvirtadienį Palangoje vykusiose padavėjų lenktynėse vieno kilometro ir trijų šimtų metrų ilgio trasą panoro išbandyti pusšimtis dalyvių.

Daugiausiai pretendentų į pagrindinį prizą – vieno metro aukščio „Švyturio” alaus bokalą – atvyko iš uostamiesčio ir Vilniaus. Aktyvumu jiems nenusileido ir vietiniai padavėjai. Išbandyti savo jėgas atvyko ir padavėjai iš Marijampolės, Joniškio, Šventosios bei Kauno. Maratone dalyvavo 16 dailiosios lyties atstovių ir 33 vyrai.

Tiesa, nei palangiškiai, nei klaipėdiečiai negalėjo pasigirti greitumu bei gebėjimais su mažiausiais nuostoliais iki finišo atnešti padėklą su pusės litro talpos bokalu, pripildytu „Švyturio” alumi.

Kadangi maratono organizatorių sprendimu buvo renkami ne tik mikliausi Lietuvos padavėjai, Palangos ir Klaipėdos atstovai tenkinosi kitomis prizinėmis vietomis bei galimybe tapti geriausiais kitose nominacijose.

Kurorto kavinėje „Meilutė” dirbantis padavėjas Visvaldas Voznikaitis, įveikęs maratono trasą per 7,41 minutės, nuo šiol gali girtis esąs vienas virtuoziškiausių šalies padavėjų, užėmusiu antrąją vietą.

Palangos restorano „Žuvinė” padavėjas Dainius Kriūka apdovanotas už originalumą. Jaunuolis sėkmingai įveikė maratono trasą, tačiau finišo liniją kirto išlaistęs visą alų. Nepaisant patirtų nuostolių, žiūrovus pakerėjo palangiškio triukai rankomis ir kojomis, pakili nuotaika bei bendravimas.

Marius Karinauskas, atstovavęs Palangos viešbučiui „Aldona”, kitaip nei D. Kriūka, į geriausiųjų vienuolikę pateko kaip mažiausiai alaus išlaistęs padavėjas. O viešbučio „Gaminta” atstovas Artūras Stanaitis, komisijos sprendimu, tapo elegantiškiausiu Lietuvos padavėju. Šis maratono dalyvis išsiskyrė iš „džinsuotos” maratonininkų minios savo išvaizda, mat dėvėjo baltus marškinius, kurių apykaklę puošė peteliškė.

„Švyturio” dėka

Įvertinus tokius rodiklius, kaip geriausias laikas, šypsena, lankstumas, gebėjimas atstovauti pajūrio kurortui ir ginti palangiškio vardą, geriausiu palangiškiu pripažintas kurorto restorane „Boogie Woogie” dirbantis padavėjas Darius Zakas.

Tuo metu komisija ir žiūrovai negalėjo atitraukti akių nuo simpatiškiausia Lietuvos padavėja išrinktos ir gražiausiai besišypsančios Auksutės Vaitkutės, atstovavusios uostamiesčio džiazo klubui „Kurpiai”. Beje, šio klubo padavėjų komanda geriausiai iš visų reprezentavo savo darbovietę.

Kol komisija rinko geriausiuosius, gausiai susirinkusią publiką linksmino ir specialią barmenų programą pademonstravo grupė „Baro vilkai” su realybės šou „Baras-1” ir „Dešimtmečio Baras” dalyviu Dainiumi priešakyje.

Padavėjų lenktynes, po kelerių metų pertraukos vykusias jau penktą kartą, organizavo Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija bei žurnalas „Geras skonis”. Tikimasi, kad šis renginys taps tradiciniu Lietuvos pajūryje ir kasmet sulauks vis didesnio Palangos svečių susidomėjimo.

Šis renginys atgaivintas generalinio maratono rėmėjo – alaus „Švyturys” gamintojų dėka. Anot „Švyturio” produkto vadovo Renato Aleknos, labai svarbu, kad kiekviename šalies bare patiekiamas šviežias, nepasterizuotas alus „Švyturio Ekstra” pasiektų alaus mėgėjus išsaugojęs savo savybes. O tai priklauso nuo padavėjų miklumo ir sugebėjimo operatyviai aptarnauti savo klientus.

R. Aleknos teigimu, geras padavėjas privalo atnešti šviežią alų akimirksniu, lyg nepaliaujamai stovėtų šalia alaus krano.

Natalija Mogučaja

„Vakarų eskpresas”

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Metro aukščio „Švyturio” bokalas iškeliavo į sostinę"

  1. vitalis

    Dariokas yra pats geriausias

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.