Ekstremalų projekto pradžia – Klaipėdoje

Penktadienį Klaipėdos jaunimo centro kieme esanti aikštelė bemaž visą dieną buvo virtusi ekstremalų, breikerių, grafitų meistrų ir šiuolaikine šokių muzika besidominčių žmonių susibūrimo vieta. Uostamiestyje pradėtas „Labas street jam” projektas, kuris keliaus per 12 Lietuvos miestų.

Mokėsi iš profesionalų

Visi besidomintys jaunuoliai Klaipėdoje galėjo išmokti ekstremalių triukų, sužinoti DJ ar grafitų darbo paslapčių ir išbandyti jėgas žaisdami naują Lietuvoje gatvės žaidimą „sipą”. (Šio žaidimo esmė – smūgiuojant įvairiomis kūno dalimis, bet neliečiant rankomis, nedidelį kamuoliuką įmušti į varžovų komandos teritoriją.)

Mokytis, patobulinti įgūdžius, pasisemti patirties renginio dalyviai galėjo iš žinomų Lietuvos breiko šokėjų Jevgenijaus Kirjanovo ir Jevgenijaus Tichonovo, vieno geriausių „Extreme” kategorijos riedutininkų Mindaugo Jasulaičio, gerai žinomo Lietuvoje riedlentininko Lauryno Gedvilo, grafitų meistro Evaldo Juozūno bei SIPA instruktorių Vytauto Pupelio ir Jurgio Paškevičiaus. O susirinkusiuosius miksuoti mokė hiphopo ir „r’n’b” žvaigždė iš Vilniaus kilęs, bet dabar Kaune gyvenantis DJ Mantini.

Klaipėda – traukia poilsiautojus

Pasak renginio organizatorių, pradinis taškas – Klaipėda – pasirinktas visai neatsitiktinai. „Pajūris – pati patraukliausia vieta poilsiautojams.

Todėl net nesuabejota, kad savaitgalį čia plūs trokštančių pramogų žmonių minios.

Mūsų tikslas ir yra suteikti jaunimui turiningą, įdomų ir neįprastą laisvalaikį. Siekiame, kad jaunimas nuolat turėtų naudingą užsiėmimą ir nesišlaistytų gatvėmis”, – sakė šio projekto atstovė spaudai Auksė Armonaitė.

Keliaus po visą Lietuvą

Per dvi savaites projekto organizatoriai apkeliaus 12 šalies miestų – Klaipėdą, Palangą, Tauragę, Jurbarką, Vilkaviškį, Marijampolę, Kauną, Šilutę, Kėdainius, Jonavą, Ukmergę ir Vilnių.

„Greitai sumontuojamos riedutininkų rampos, Dj scena ir breiko šokėjų zona – tai tik dalis pramogų, kurias ketiname pasiūlyti žmonėms šią vasarą. Neabejoju, kad bet kuriame Lietuvos mieste atvykusiems į šį renginį diena prabėgs kaip akimirka, užtat – nepamirštama”, – pasakojo ekstremalaus sporto klubo „Iksas” įkūrėjas ir prezidentas Mantas Paulauskas.

Kiekviename mieste „Labas” autobusas keisis, nes visi norintys projekto dalyviai galės patys savo nuožiūra jį apipaišyti grafitais. Kelionė po Lietuvą bus baigta Vilniuje „Labas Extreme” parke prie Baltojo tilto rugpjūčio 26 dieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.