Vietoj padėkos – murmesys

Palangos policijos komisariatas vakar sulaukė ilgai lauktų svečių. Estijos draudimo kompanija „Ergo Kindlustuse” išsivežė beveik metus po budėtojų langais stovėjusį visureigį BMW X5.

Ketvirtį milijono litų prieš pustrečių metų kainavęs pagal individualų užsakymą pagamintas visureigis yra brangiausia kada nors Palangoje pavogta mašina.

Į Palangą buriuoti atvykęs estas lizingu pirktos mašinos neberado pernai birželio 24 dieną.

Po šieno kupeta slėptas pavogtas BMW viename Kretingos rajono kaime surastas rugsėjo 12-ąją.

Per tą laiką už pavogtą mašiną draudikai visureigį pirkusiam 34 metų Estijos verslininkui ir lizingo bendrovei jau buvo sumokėję išmoką. Surastas BMW tapo estų draudimo bendrovės nuosavybe.

Policijos vadovai buvo įsitikinę, jog apdraustą brangią mašiną estai netrukus atsiims, todėl ją pastatė prie įėjimo. Bet visureigis čia prabuvo beveik metus.

Mašina girgždėjo kaip vežimas

Estijos įmonė neskubėjo į lietuvių kalbą versti reikiamų dokumentų. Per tą laiką buvo sulaikyti mašinos vagys, todėl byla nukeliavo į Klaipėdos apygardos teismą. Visureigis tapo daiktiniu įrodymu.

Estijos bendrovei teko laukti, kol baigsis bylos nagrinėjimas teisme. Vėliau – kol skundus išnagrinės Apeliacinis teismas.

Dabar estai teigia, kad beveik metus po atviru dangumi stovėjęs visureigis prarado vertę.

Išsigabenti mašinos atvažiavusiam Estijos bendrovės atstovui tik vargais negalais pavyko perjungti automatinės greičių dėžės svirtį į neutralią pavarą. Pareigūnų stumiamo automobilio ratai girgždėjo kaip nesutepto vežimo.

Tvirtina patyrę nuostolių

„Lietuvos rytą” konsultavusio BMW automobilių prekyba užsiimančios bendrovės „Krasta Auto” eksperto teigimu, mašiną atgavusiems estams ją teks kapitališkai remontuoti.

Metus nevažiavusi mašina yra išsaugojusi parduoti patrauklią ridą. Tačiau kėbulą bei mechanizmą paveikė drėgmė ir temperatūrų kaita. Be to, visi nevažinėjusio visureigio mazgai visus metus nebuvo sutepti, todėl dėl drėgmės jie greičiausiai yra paveikti korozijos.

Bendrovė „Ergo Kindlustuse” rimtai svarsto galimybę Klaipėdos apygardos teismui pateikti ieškinį dėl pusmetį neatiduoto visureigio nuvertėjimo. Ieškinio vertė – apie 40 tūkst. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.