Romantiškas jaunavedžių lizdelis

Grupės „Kastaneda” narys, buvęs muzikinio TV3 realybės šou dalyvis Dunis – Donatas Baumila ir jo išrinktoji Dainė vestuvių proga pasidovanojo puikią dovaną – naujus namus, kuriuose ir praleido pirmąją vestuvių naktį.

Prestižiniame Vilniaus Santariškių mikrorajone butą pora įsigijo prieš keletą metų, tačiau jį galutinai įsirengė ir apsigyveno tik šiemet balandžio mėnesį sumainę aukso žiedus. Jaunavedžiai nuosavo būsto interjerą kūrė patys.

Su meile kurti namai

Donatas ir Dainė nepasitiki interjero dizaineriais, kurie dažniausiai stengiasi įpiršti savo nuomonę, todėl kurdami namų interjerą kliovėsi asmenine patirtimi, nuojauta ir skoniu. Jaunavedžiai įsitikinę, kad su meile įrengti namai yra mielesni, šiltesni, jaukesni ir širdžiai artimesni. „Savomis rankomis įrengtame būste maloniau ir laiką leisti. Be to, kai pats viską padarai, vertini labiau, todėl esame patenkinti tuo, ką sukūrėme”, – sako „Kastanedos” narys.

Sutuoktiniai nedideliame, vos 53 kvadratinių metrų bute racionaliai išnaudojo erdves ir taip sukūrė vizualiai didesnę patalpą. Pirmiausia jie nusprendė šiek tiek pakoreguoti pernelyg didelį koridorių.

Geriausias sprendimas Donatui ir Dainei pasirodė jį padalyti į dvi erdves ir vienoje jų įrengti talpią spintą – drabužinę su stumdomosiomis durimis. Šis sprendimas pasitvirtino – didelėje drabužinėje šeima laiko ne tik rūbus, bet ir įvairius suvenyrus, įrėmintas nuotraukas, kitokius smulkius mielus niekučius bei buitinius prietaisus.

Dainei ir Donatui pavyko sukurti ne tik praktišką uždarą erdvę, bet ir paslėpti joje daiktus, kad šie nebadytų akių svečiams.

Ieškojo kompromisų

Jauna šeima tvirtina, jog sukdami meilės lizdelį nesutarė tik dėl dviejų dalykų – vonios kambario ir sienų spalvų.

Dainė primygtinai reikalavo vonios, nes joje lepintis, ypač šaltais rudens ir žiemos vakarais, kur kas maloniau nei duše. Pora rado kompromisą ir vienu šūviu nušovė du zuikius – įrengė vonią, o ant jos sumontavo stumdomąsias dušo sieneles. Todėl dabar jie turi vonią-dušą, tai nedažnai gali pamatyti.

Tačiau išsirinkti spalvas, kurios vyraus dviejų kambarių bute, buvo kur kas sunkiau. Dainės ir Dunio nesutarimas vienu metu buvo išvirtęs į ginčą. „Ginčijomės dvi dienas. Dainė norėjo, kad visi baldai – lova, spintelė prie jos, erdvi drabužinė, virtuvinis komplektas būtų šviesių pastelinių spalvų. Parketas ir miegamojo sienos yra gelsvo rusvumo, todėl aš iš karto pasakiau, jog geriausiai čia tiktų tamsiai ruda. Žmona dvejojo dvi dienas, bet galiausiai pritarė mano nuomonei”, – juokdamasis prisimena mažytį konfliktą Dunis.

Patarė dizainerė

Dainininkas tvirtina, jog galutinai apsispręsti dėl spalvų derinio miegamajame jiems padėjo pažįstama interjero dizainerė. Specialistė kompiuterine programa sukūrė būsimą buto interjerą, pasiūlė, kaip išdėstyti baldus ir, svarbiausia, suderino gelsvo rusvumo ir juodmedžio spalvų tonus. Profesionalės patarimai padėjo apsispręsti dvejojantiems buto šeimininkams.

Derindami miegamojo sienų spalvą prie šviesaus parketo naujakuriai jas nudažė ta pačia gelsvo rusvumo spalva, parinko panašaus atspalvio užuolaidas bei lovatiesę. Be to, pora sutartinai nusprendė į lovatiesės ir pagalvėlių spalvinę gamą įtraukti tamsiai rudą, kad ši derėtų prie lovos atlošo ir medinių jos rėmų.

Žvelgiant į kompiuterinį buto maketą jaunai šeimai buvo paprasčiau apsispręsti, kad spintelės, durys, drabužinė turi būti tamsios rudos spalvos.

Siekdami sukurti patogią, skoningą aplinką ir išvengti kičo, Dainė ir Donatas atsakingai rinkosi bei derino spalvas, baldus, įvairias interjero detales. Prie medinių svetainės grindų ir vyraujančių spalvinių tonų virtuvėje ir svetainėje specialiai buvo parinkta tamsiai ruda virtuvinė spintelė, stalas su kėdėmis.

Namų šeimininkams pavyko sukurti įspūdingą spalvinį kontrastą, todėl jie patenkinti spalvų, baldų ir daiktų derme. „Manau, derinant rudas spalvas ir jų atspalvius sėkmingai pavyko sukurti moderną. Kai draugai kinai pamatė miegamojo kambarį, liko sužavėti ir gyrė mūsų pasirinkimą”, – džiaugiasi atlikėjas.

Lovą gamino senelis

Dunio ir Dainės būstas dvelkia jaukumu ir šiluma. Matyt, ne veltui sakoma, kad savomis rankomis sukurtas interjeras spinduliuoja ramybe, darna, meile, o užklydusiam draugui nepaprastai gera pasisvečiuoti tokiuose namuose.

Sutuoktiniai patys sukūrė ir kai kuriuos baldus. Pavyzdžiui, dvigulės lovos modelį sukūrė ir maketą nubraižė kartu, o jau suprojektuotą baldą pagamino Dainės senelis, profesionalus baldų technologas. Baldų gamykloje, kurioje jis dirba, pora pagal užsakymą gamino ir kitus baldus, išskyrus natūralios odos kreminę sofą svetainei. Todėl natūralaus medžio drabužinė su stumdomosiomis durimis, dvejos durys, dvigulė lova, spintelės, virtuvės komplektas ir sekcija, kurią pastatys svetainėje prie sienos šią savaitę, kainavo kone penkis kartus pigiau.

Keturkojams – ne vieta

Dainė ir Dunis džiaugiasi savo namais, kuriuos rūpestingai ir su meile sukūrė patys. Nieks svetimas čia neprikišo nė pirštelio.

Paklausti, ar į naujus romantika dvelkiančius namus įsileis augintinių, sutuoktiniai atsakė, jog keturkojams vietos tikrai neatsiras. „Mes nesame naminių gyvūnėlių mylėtojai, todėl nenorėtume jų laikyti namuose. Katėms ir šunims čia tikrai ne vieta, nebent vėliau nuspręstume įsirengti akvariumą su plaukiojančiomis žuvytėmis. Jis daug rūpesčių nesukeltų ir nedrumstų ramybės, kaip šuo ar katė”, – samprotauja Dainė.

Gimus vaikeliui kraustysis

Jauna šeima išduoda paslaptį, jog po dvejų metų planuoja šeimos pagausėjimą. Gimus vaikeliui bei jam šiek tiek ūgtelėjus sutuoktiniai teigia ieškosiantys erdvesnio būsto, o dabartinį parduosiantys. Pirkėją originaliai ir su meile įrengtam butui pora jau turi – tai Dunio brolis Vaidas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Įvairenybės su žyma , , , , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.