Muzika vėl liesis laisvai

Palangoje šią vasarą išsvajotos ramybės greičiausiai nebus – teismas sustabdė draudimą naudoti garso stiprinimo aparatūrą užeigose.

Praėjusią savaitę įsigaliojęs kurorto savivaldybės tarybos sprendimas, kuriuo buvo uždrausta lauko kavinėse naudoti garso stiprinimo aparatūrą, atsidūrė teismo akiratyje.

Sprendimu pasipiktinusių kurorto verslininkų pusėn stojo Seimo narys klaipėdietis Eligijus Masiulis.

Klaipėdos apygardos administraciniam teismui jis pateikė prašymą ištirti penkių Palangos miesto tvarkymo ir švaros taisyklių punktų, kurie susiję su muzikavimu, teisėtumą.

E.Masiulis savo pareiškime nurodė, jog vykdydami taisyklių reikalavimus kurorto viešbučiai ir restoranai, kuriuose muzikuojama uždarose patalpose, turėtų nutraukti veiklą ir įrengti garso izoliaciją. Verslininkams, pasirašiusiems sutartis su garso stiprinimo įrangą naudojančiais atlikėjais, tektų nutraukti bendradarbiavimą ir ieškoti akustinės muzikos atlikėjų.

Taip pat reikėtų atšaukti arba sutrumpinti suplanuotus renginius, keisti jau sudarytas pramogines programas. Seimo narys pažymėjo, jog, Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos skaičiavimais, materialiniai nuostoliai gali siekti apie 1 mln. 400 tūkst. litų.

Teismas užvakar laikinai sustabdė penkių Palangos miesto tvarkymo ir švaros taisyklių punktų galiojimą.

Klaipėdos apygardos administracinio teismo nutartis turi būti vykdoma, kol neįsiteisės teismo sprendimas šioje byloje.

Anot Palangos mero Remigijaus Kirstuko, nutartį ketinama skųsti Vyriausiajam administraciniam teismui.

Kol vyks teismų maratonas, verslininkai gali naudoti garso stiprinimo aparatūrą lauko kavinėse ir nesibaiminti už tai sulaukti baudų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.