Kaip rengtis į pokylį?

Gavote kvietimą į pokylį arba vakarėlį? Jei kvietimas neįpareigoja apsirengti griežtai pagal protokolą, galima šiek tiek paimprovizuoti. Anot dizainerių Vaidos Januškaitės ir Jurgos Karčiauskaitės-Lago, vasara tam pats tinkamiausias metas.

Vasarą, ypač jei vykstate į priėmimą po atviru dangumi, reikia itin apdairiai pasirinkti drabužius.

Apsirengę per šiltai, suprakaituosite ir visą vakarą jausitės nejaukiai. Per daug išsirengę – kalensite dantimis.

Pasak V. Januškaitės, šį sezoną madingos lengvutės šilko suknelės. Kad vakare nebūtų vėsu, galima pasiimti trumputį švarkelį arba ploną megztuką, pridengti pečius šaliu. Dizainerė siūlo pasipuošti ir, pavyzdžiui, romantiškai gėlėtu kostiumėliu. Iš po švarkelio gali pūpsoti šilko palaidinė – gražu ir elegantiška. Apsiauti siūloma atviromis basutėmis, tačiau kojų nagai turi būti nepriekaištingai sutvarkyti. Pasak V. Januškaitės, labai svarbūs yra aksesuarai. Galima pasipuošti akiniais permatomais stiklais, plačiabryle skrybėle bei pasiimti ekstravagantišką rankinę: nebūtinai talpią, nes vakarėliams tinka ir ne itin praktiški daiktai.

Pasak J. Karčiauskaitės-Lago, kuo moteris vyresnė ir jos visuomenėje užimama padėtis svarbesnė, tuo mažiau ji turi blizgėti. „Jei tai deimantai arba tikri perlai, tada taip, bet su blizgančiais stikliukais, apsilupinėjusiais plastmasiniais „perlais” vyresnės moterys atrodo išties graudžiai. Reikėtų vengti pigios bižuterijos”, – pataria juvelyrė.

Anot J. Karčiauskaitės-Lago, šiuo metu madingas baltasis metalas, asimetriški papuošalai: vienas auskaras gali būti gerokai didesnis už antrąjį. Tampa madingas raudonasis auksas. Beje, ji pataria atsisakyti banalaus „trikampio”: tai auskarai ausyse ir to paties komplekto pakabutis ant kaklo. Grandinėle su pakabuku verčiau galima papuošti koją arba apvynioti ja riešą vietoje apyrankės. Pasak pašnekovių, nebereikia derinti ir rankinės su batais.

Anot dizainerių, pompastiškai atrodančios suknios iš nuomos salonų – pūstos, iš sintetinės meddžiagos – tinka nebent vestuvėms. „Deja, kokybė traukiasi iš pokylių. Moteriai, kuri į pokylį ateina pasipuošusi išnuomota suknele, tai tiesiog ant kaktos parašyta”, – teigia J. Karčiauskaitė-Lago.

Pasak V. Januškaitės, madinga tai, kas sveika: sintetiką išstumia kokybiško natūralaus pluošto audiniai, tokie kaip šilkas, medvilnė, linas bei jų deriniai. Anot J. Karčiauskaitės-Lago, vasarą, kai daug kūno atidengiama, ypač svarbu, kad jis atrodytų sveikai.

Pasak dizainerės, lietuviai visai be reikalo yra tiesiog pamišę dėl šokoladinio įdegio. „Visų pirma, tai nesveika. Tamsus įdegis visai nėra madingas. Stipriai įdegusios moterys atrodo tarsi lauko darbininkės.”

Anot dizainerių, nestilingai atrodo ir pernelyg ilgi dirbtiniai nagai. Keliaudamos po pasaulį jos sako pastebinčios: kuo arčiau Rusijos, tuo merginų ir moterų nagai ilgesni…

Ką dizainerės patartų vyrams? Pasak V. Januškaitės, vyrą labai puošia ir jaunina liemenuoti baltiniai. Marškiniai galėtų būti vienspalviai, ryškesni – persiko spalvos, žalsvi ar raudoni, raštuotos medžiagos. Madingos kiek siauresnės kelnės be klosčių, tiesa, tai tinka tik lieknesniems vyriškiams. „Man gražiausiai vyras atrodo su kostiumu. Tačiau jei aplinka nereikalauja, švarką galima palikti ir namuose”, – mano V. Januškaitė.

Įprastą kaklaryšį galima pakeisti kaklaskare. Šie aksesuarai derinami prie marškinių. Vyrai neturėtų pamiršti ir sąsagų bei kaklaryšio segtukų, o bene svarbiausias stipriosios lyties atstovų stiliaus akcentas, žinoma, yra laikrodis.

Apibendrindamos dizainerės pataria aklai nesivaikyti mados: „Kitaip tiesiog nespėsime keistis. Madingiausia yra susikurti savo stilių”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Kaip rengtis į pokylį?"

  1. dzzzzzin

    kur zaidimai? 😳 👿 😯 😥 🙁

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.