SEB Vilniaus bankas skirs 10 milijonų eurų smulkiajam ir vidutiniam verslui finansuoti

Didžiausias Lietuvoje komercinis SEB Vilniaus bankas skirs dar 10 milijonų eurų smulkiajam ir vidutiniam verslui finansuoti. Tai jau antrasis SEB Vilniaus banko finansavimas, skiriamas mažoms ir vidutinėms įmonėms pagal Smulkiojo ir vidutinio verslo finansavimo programą, kurią remia Europos Sąjunga, finansuoja ir Europos Tarybos plėtros bankas. Šį ir ankstesnį 10 milijonų eurų kreditus SEB Vilniaus bankui suteikė Vokietijos KfW (Kreditanstalt für Wiederaufbau) bankas.

Šiomis lėšomis bus teikiami kreditai smulkiosioms ir vidutinėms įmonėms, kuriose dirba ne daugiau kaip 250 darbuotojų, įmonės metinės pajamos neviršija 138 mln. litų ar įmonės turto balansinė vertė yra ne didesnė kaip 93 mln. litų.

„Patirtis rodo, kad kreditai sustiprino šia finansavimo galimybe pasinaudojusias įmones, tad tikimės, kad ši mūsų partnerystė su smulkiosiomis ir vidutinėmis įmonėmis dar labiau tvirtės”, – sakė SEB Vilniaus banko Verslo plėtros departamento direktorė Deimantė Bareikienė.

SEB Vilniaus bankas teiks ilgalaikius kreditus smulkiųjų ir vidutinių įmonių projektams finansuoti. Tokių kreditų trukmė – iki dešimties metų, net trejiems metams galima atidėti kredito grąžinimo terminą. Iki 60 proc. kredito sumos galės būti skiriama apyvartiniam kapitalui finansuoti.

Prieš ketverius metus SEB Vilniaus banko išdalinti pirmieji 10 milijonų eurų pastebimai suaktyvino smulkiųjų ir vidutinių įmonių susidomėjimą kreditų gavimo galimybėmis – nuo 2002 metų sutarčių su šiomis verslo įmonėmis skaičius padidėjo 46 procentais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.