Prezidentas atleidžia susikompromitavusį teisėją

Prezidento dekretu į namus „langų valytoją” pasikvietęs Klaipėdos apygardos teismo teisėjas bus atleistas iš darbo. Norą palikti užimamas pareigas vyriškis pareiškė, kai juo susidomėjo policija.

Pasak Klaipėdos apygardos teismo pirmininko Algirdo Gailiūno, Civilinių bylų skyriaus teisėjas 50-metis Algirdas Bauža nuo rugpjūčio 22-osios šalies prezidento Valdaus Adamkaus dekretu atleidžiamas iš pareigų. Taip pasielgti prezidentui patarė posėdžiavusi Teisėjų taryba.

A. Bauža šiuo metu atostogauja. Į darbą jis turi grįžti rugpjūčio 21-ąją.

Prašymą prezidentui atleisti iš darbo teisėjas parašė po to, kai policija sulaukė klaipėdietės Julijos Lipčiuk (gim. 1983 m.) pareiškimo.

Ne kartą už vagystes teista, prostitucija besiverčianti mergina pasiskundė, kad po apsilankymo teisėjo bute sulaukusi dviejų vyriškių grasinimų. Jie reikalavę grąžinti iš teisėjo namų dingusius apie 1 000 litų vertės daiktus.

Neseniai išsiskyręs teisėjas tvirtina, kad taip su juo bandoma susidoroti, o atsistatydinimas iš pareigų jam suteiksiantis laisvę gintis.

Anot A. Baužos, jis kvietęsis ne prostitutę, o merginą, galinčią nuvalyti langus, sutvarkyti kambarius. Už paslaugas jis neva atsilyginęs daiktais – kompiuterio laikmenomis.

Nuo birželio atostogaujantį teisėją A. Baužą bus galima apklausti be Seimo leidimo, kai pasikeis jo statusas.

J. Lipčiuk – viena žinomiausių uostamiesčio „plaštakių”, nuo kurios yra nukentėjęs ne vienas vyras. Ne kartą po pasismaginimų su šia mergina prabudę vyrai pasigesdavo savo daiktų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.