Studentai gydomi nemokamai

Susitvarkiusiems dokumentus studentams už gydymą mokėti nereikia.

Atvažiavę mokytis į kitus miestus, studentai nelabai žino, kur jiems reikia kreiptis ir kokius dokumentus susitvarkyti, kad gautų nemokamą gydymą.

Pradėjus studijuoti ne gimtajame mieste ir gavus studento statusą, ne vienam kyla klausimų, kokių institucijų duris reikia varstyti, kad sunegalavę gautų nemokamą gydymą.

Klaipėdos teritorinės ligonių kasos darbuotojai patikino, kad dabar dėl to problemų neturėtų kilti, nes nebereikia jokių ypatingų dokumentų, norint būti įtrauktiems į sveikatos priežiūros sistemos duomenų bazę.

Teritorinės ligonių kasos informatikos ir statistikos skyriaus vedėjo pavaduotoja Salvinija Andriušienė pasakojo, kad anksčiau reikėdavo išsiimti laikinuosius socialinio draudimo pažymėjimus. Dabar šio dokumento nebereikia. Jis išduodamas tik iš užsienio atvykstantiems studentams.

Tam, kad galėtų gauti nemokamą gydymą, gavus studento pažymėjimą reikia pateikti jį Teritorinei ligonių kasai, kad duomenys būtų įtraukti į duomenų bazę.

Susitvarkius šį formalumą, galima eiti registruotis į polikliniką. Klaipėdos teritorinės ligonių kasos kontrolės skyriaus vyriausiasis specialistas Gediminas Jankus teigė, kad studentas gali rinktis bet kurią polikliniką, kuri yra pasirašiusi sutartį su Teritorine ligonių kasa. Tai gali būti ir valstybinė, ir privati įstaiga.

Anot G.Jankaus, poliklinika gali atsisakyti priimti studentą tik tuo atveju, jeigu joje yra didelis pacientų perteklius arba studento gyvenamoji vieta yra labai toli nuo pirminės sveikatos priežiūros centro.

„Gydytojai taip taupo savo brangų laiką, nes kelionė į kitą miesto galą pas pacientą trunka gana ilgai”, – aiškino G.Jankus.

Jūrininkų pirminės sveikatos priežiūros centro ir Klaipėdos pirminės sveikatos priežiūros centro darbuotojai patikino, kad studentų iš visuomenės neišskiria ir gydytis priima visus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.