SEB Vilniaus bankas platins su Kinijos įmonių akcijų indeksu susietas obligacijas

Didžiausias Lietuvoje komercinis SEB Vilniaus bankas šių metų rugpjūčio–rugsėjo mėnesiais platins tris naujas su akcijomis susietų obligacijų emisijas. Šių obligacijų pelningumas bus susietas su Kinijos įmonių akcijų kainų indeksu FTSE/Xinhua China 25. Šiandien Vertybinių popierių komisija patvirtino šių emisijų dokumentus.

„Investuotojai, turintys pernai leistų su indeksu FTSE/Xinhua China 25 susietų obligacijų, dabar galės pasididinti apsaugotą investicijos vertę. Pardavę ankstesnes obligacijas ir įsigiję daugiau naujųjų, jie išsaugos gautą metinį 12 ar net 28 procentų pelną”, – sakė Aurelija Kuraitė, SEB Vilniaus banko Finansų rinkų departamento Vertybinių popierių leidybos skyriaus konsultantė. Pasak jos, šią strategiją šiemet jau sėkmingai išbandė investavusieji į obligacijas, susietas su Japonijos akcijų kainų indeksu TOPIX.

Iš viso su Kinijos rinkos akcijų indeksais bankas per pastaruosius metus yra išleidęs obligacijų už 68 mln. litų. Pasak A. Kuraitės, Kinijos ekonomikos augimo tempai nežymiai sulėtėjo, šalis siekia didesnio ūkio stabilumo, taigi sumažėjo ekonomikos perkaitimo galimybė – tai gera žinia investuotojams.

Naujas obligacijas SEB Vilniaus bankas platins nuo šių metų rugpjūčio 28 iki rugsėjo 26 dienos. Vienos obligacijos įsigijimo kaina priklausys nuo pasirinkto pelno ir rizikos santykio ir bus 100, 110 arba 115 litų. Šių obligacijų tikėtini investavimo koeficientai yra 48, 90 arba 112 procentų; tikrosios investavimo koeficientų reikšmės bus paskelbtos rugsėjo 28 dieną. Obligacijų galiojimo trukmė – treji metai.

Indekso FTSE/Xinhua China 25 reikšmė priklauso nuo 25 didžiausių ir likvidžiausių Kinijos įmonių akcijų kainų. Šių įmonių akcijomis prekiaujama Honkongo, Šanchajaus ir Šenzenio akcijų biržose. Indeksui didžiausią įtaką turi telekomunikacijų, finansinio tarpininkavimo ir naftos bei dujų perdirbimo pramonės sektoriuose veikiančių įmonių akcijų kainos.

SEB Vilniaus bankas yra Lietuvos obligacijų rinkos lyderis ir su akcijomis susietų obligacijų rinkos šalyje pradininkas. Nuo 2004 metų bankas yra išleidęs obligacijų, kurių nominalioji vertė yra 3,53 mlrd. litų. Pagal Lietuvos centriniame vertybinių popierių depozitoriume užregistruotų galiojančių obligacijų nominaliąją vertę bankas 2006 m. rugpjūčio 9 d. užėmė 58 proc. šalies rinkos – bendra jo išleistų galiojančių obligacijų vertė yra 1,04 mlrd. litų. Banko išleistų su akcijomis susietų obligacijų nominalioji vertė – 287 mln. litų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.