Vienkiemius terorizavę jaunuoliai paragaus kalėjimo duonos

Į teismo suolą sėdę jaunuoliai atskleidė naują reketo rūšį – pasirenkama atokesnė kaimo sodyba, išdaužiamas langas, o tada pareikalaujama pinigų. Jei tai negelbsti, pagrasinama padegti sodybą.

Klaipėdos apygardos teisme išnagrinėta byla, kurioje turto prievartavimu ir vagyste kaltinti 18-metis Kretingos rajono gyventojas Aurimas Malakauskas ir 16-metis Bandužių gatvės gyventojas Anatolijus J.

Gegužės 6-ąją jaunuoliams grįžtant iš Veiviržėnų Anatolijus J. pasiūlė draugui lengvai prasimanyti pinigų. Nutarta užeiti į nuošalią sodybą bei išsireikalauti pinigų ar ką nors pavogti.

Anot prokurorų, neblaivūs vaikinai užėjo į pensininkų namus bei vertė juos duoti pinigų. Senukams nepaklusus iš karto, kaltinamieji išdaužė septynerių langų stiklus, sulaužė keturių langų rėmus, išvertė duris. Pagrasinus padegti namus, šeimininkas pro langą išmetė 1 000 litų.

Anatolijus J. su A. Malakausku pagriebė pinigus ir spruko iš kiemo. Jaunuoliai išsikvietė taksi bei nuvažiavo į Gargždus. Sulaukus ryto Anatolijus J. čia už atimtus pinigus įsigijo naujų drabužių.

Gegužės 21-ąją vaikinai nusprendė vėl lengvai pasipelnyti. Netoli Veiviržėnų jie pamatė sodybą, kurioje degė šviesos. Pro langą jie pastebėjo ant stalo gulintį mobilųjį telefoną. A. Malakauskas iškūlė lango stiklą, o jo draugas pagrobė telefoną.

Kambaryje pasirodžius moteriai, kaltinamieji paliepė išeiti į lauką, pagrasinę priešingu atveju užeisiantys patys.

Šį kartą plėšikams nepasisekė, nes netikėtai pasirodęs vyriškis puolė juos vytis. Anatolijų J. jis pagavo ir perdavė policijai.

Teismo posėdyje Anatolijus J. teisinosi, kad reketuoti žmones sugalvojo todėl, kad neturėjo pinigų kelionei. Esą pamatęs, kad senukas pro langą išmetė net 1 000 litų, pagalvojo, jog tai – per didelė suma. Net norėjęs dalį grąžinti, tačiau pabijojęs policijos.

Beje, A. Malakauskui nukentėjusieji pretenzijų nebeturi – už sūnaus paklydimus 500 litų sumokėjo tėvai.

8 klasių išsilavinimą turintis Anatolijus J. niekur nedirba ir nesimoko. Motinai išvažiavus dirbti į Norvegiją, jį prižiūri močiutė.

A. Malakauskas studijuoja Kretingos technologijų ir verslo mokykloje. Ugdymo įstaigos vadovai jį charakterizuoja kaip grubų, nepritampantį prie kolektyvo moksleivį. Vaikinas baustas už tai, kad vairavo automobilį be vairuotojo pažymėjimo, ne kartą bėgo iš namų, mokyklos.

Anatolijui J. – tai buvo taip pat ne pirmas susidūrimas su teisėsaugininkais. Kretingoje ir Palangoje atliekami ikiteisminiai tyrimai, kuriuose jis kaltinamas plėšimu, įsibrovimu į namą.

Teismo sprendimu Anatolijus J. už grotų praleis 3 metus ir 9 mėnesius, A. Malakauskas – 3,5 metų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

1 atsiliepimas į "Vienkiemius terorizavę jaunuoliai paragaus kalėjimo duonos"

  1. tyed

    mazoka 😐

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.