Kazlauskas savo ekipos nenurašo

Vyriausiasis Kinijos krepšinio rinktinės treneris Jonas Kazlauskas tvirtina, kad rengtis pasaulio pirmenybėms komandai kliudė daugybė traumų. Strategas mano, kad jo auklėtinius daugelis krepšinio ekspertų per anksti pasmerkė.

Rugpjūčio 19 – rugsėjo 3 dienomis Japonijoje vyksiantis pasaulio vyrų krepšinio čempionatas Jono Kazlausko treniruojamai Kinijos vyrų rinktinei bus tarsi repeticija prieš 2008 metų Pekino olimpines žaidynes. „Pagrindiniai tikslai keliami Pekino olimpinėms žaidynėms. Kinai tikisi, kad jų rinktinė per olimpines žaidynes iššaus ir bus kažkur aukštai”, – sakė J.Kazlauskas.

Mingas dar nežaidžia

Rengdamasi pasaulio pirmenybėms Kinijos rinktinė patyrė daug skaudžių pralaimėjimų, bet tam yra objektyvių priežasčių. Komandai trukdė gausybė traumų. Balandžio pradžioje pėdą susilaužęs pagrindinis vidurio puolėjas Yao Mingas Kinijos nacionalinės komandos vadovams ir treneriams buvo įvaręs nemažai baimės. „Y.Mingas yra nepaprastas žaidėjas, jis yra pusė visos rinktinės. Šis krepšininkas nežaidė keturis mėnesius, todėl komanda turės prie jo prisitaikyti. Manau, kad tų trejų rungtynių, kurias prieš pat pasaulio čempionatą sužaisime Borislavo Stankovičiaus taurės turnyre, gali būti mažoka”, – dėl savo komandos lyderio nuogąstavo J.Kazlauskas.

Y.Mingui patyrus traumą gydytojai prognozavo, kad 226 cm ūgio „centras” be krepšinio turės praleisti nuo 4 iki 6 mėnesių. Iki pasaulio pirmenybių likus mažiau negu mėnesiui, spaudoje pasirodė pranešimų, kad garsiausias pasaulyje kinas į Japoniją nevyks. Vis dėlto krepšininkui pavyko atsistoti ant kojų, ir didžiausia pasaulio tauta galės žavėtis jo žaidimu.

Kelias savaites treniravęsis individualiai Y.Mingas dar negali žaisti kontaktinio krepšinio. Jis nerungtyniavo per pirmadienį vykusias draugiškas kinų rungtynes su JAV rinktine, o artimiausiomis dienomis per konsiliumą gydytojai nuspręs, kada krepšininkas galėtų išbėgti į aikštę.

Galybė traumų

Daugybė klaustukų J.Kazlauskui kyla ir dėl 27 metų 215 cm ūgio Wango Zhi Zhi galimybių vykti į Japoniją. Jis pasitempė kelio raiščius per liepos 21-23 dienomis Strasbūre vykusį draugišką turnyrą. „Tai labai talentingas žaidėjas, tačiau jo būklė visiškai neaiški, ir nenoriu komentuoti krepšininko galimybių vykti į Japoniją. Jeigu jo neteksime, bus labai gaila, nes buvo vienas rinktinės lyderių”, – pažymėjo nacionalinės ekipos strategas.

Kinijos rinktinei Japonijoje taip pat negalės padėti komandos kapitonas Li Nanas. Pasak J.Kazlausko, pastaruosius dvejus metus jis buvo antras pagal svarbumą komandos žaidėjas po Y.Mingo. Kinams padėti negalės ir NBA patirties turintis puolėjas Mengke Bateeras, kuriam neseniai buvo atliktos abiejų kelių operacijos.

„Pastaruoju metu traumas patyrė dar keturi mūsų rinktinės žaidėjai, keli jų rungtynes pradėdavo starto penkete. Kinija nėra Lietuva, kuri gali būti stipri ir nežaidžiant kai kuriems žaidėjams. Kinija neturi tiek daug gerų žaidėjų, kad be vargo pakeistų traumas patyrusius krepšininkus”, – pagrindinę nacionalinės komandos bėdą įvardijo Kazlauskas.

Tikslas – aštuntfinalis

Jis pažymėjo, kad rinktinės taktika priklausys nuo dviejų pagrindinių komandos „bokštų” – Y.Mingo ir W.Zhi Zhi.

„Rengiantis pasaulio čempionatui komandą kamavo daugybė traumų. Kinijos krepšinio federacijos vadovai norėtų, kad bent jau patektume į aštuntfinalį”, – komandai iškeltus tikslus atskleidė 2000-aisiais bronzos medalius su Lietuvos rinktine Sidnėjaus olimpinėse žaidynėse iškovojęs J.Kazlauskas.

Trenerio manymu, daug sėkmingesnės Kinijai bus Pekino olimpinės žaidynės: „Jeigu Kinijos rinktinė turės visus žaidėjus, bus gerai pasirengusi, ji bus rimtas varžovė daugeliui komandų. Manau, daug kas juos per anksti „nurašo”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.