Van Nistelrooy: „Real” – geriausias klubas pasaulyje”

Svarbiausias šios vasaros futbolo rinkos įvykis kol kas yra Olandijos rinktinės puolėjo Ruudo van Nistelrooy perėjimas iš „Manchester United” į Madrido „Real”. Vos tik pasirašęs kontraktą su Ispanijos klubu olandas pareiškė, kad išsipildė jo svajonė žaisti geriausiame pasaulio klube.

Ši vasara futbolo pasaulyje yra kaip niekad karšta. Italai tapo pasaulio čempionais, nors pačioje Apeninų pusiasalio šalyje liepsnoja neregėtas korupcijos skandalas. Į jį įsivėlęs ir į žemesnę lygą išmestas legendinis Turino „Juventus” klubas išparduoda savo žvaigždes, bet viską užtemdė Olandijos rinktinės puolėjo Ruudo van Nistelrooy pasitraukimo iš „Manchester United” istorija.

Negavo tiek, kiek norėjo

Jau senokai buvo aišku, kad R.van Nistelrooy yra nelaimingas garsiajame Mančesterio klube. Praėjusį sezoną jis daug laiko praleido ant atsarginių žaidėjų suolo, todėl vis dažniau pasigirsdavo, kad vasarą jis paliks „Manchester United”. Spekuliacijos truko neilgai. Mančesterio ekipos vyriausiasis treneris Alexas Fergusonas patvirtino, kad sutiktų parduoti puolėją, jei atsirastų pakankamai turtingas pirkėjas. Gal net ne šiaip turtingas, o labai turtingas.

„Tikrai neparduosime jo pigiai, – ambicingai kalbėjo A.Fergusonas. – Andrejus Ševčenka iš „Milan” į Londono „Chelsea” perėjo už 30 mln. svarų. Su Ruudu juodu bendraamžiai, abu įmuša po daug įvarčių, todėl ir kainuoti turėtų panašiai. Ruudas yra vienas iš aštuonių futbolininkų, kurie mūsų klubui pelnė 150 įvarčių”.

„Manchester United” strategas patvirtino, kad 30 metų olandas praėjusį sezoną tris kartus prašėsi parduodamas. Tačiau tuomet sutikimo negavo. Netrukus paaiškėjo, kad „Manchester United” už R.van Nistelrooy reikalauja 15 mln. svarų.

Norintys įsigyti 30-metį olandą vasarą pareiškė du garsūs klubai – Madrido „Real” ir Miuncheno „Bayern”. Tačiau abiejų siūlomi pinigai anglų nepatenkino: „Real” pasiūlė 12 mln. eurų, „Bayern” – milijonu daugiau.

„Tai 5 mln. mažiau, nei prašo anglai, tačiau galėtume jiems perleisti ir kurį nors iš savo puolėjų – Roy Makaay arba Claudio Pizarro, – tuomet kalbėjo „Bayern” prezidentas Franzas Beckenbaueris. – Turime daug galimybių įsigyti Ruudą”.

Netrukus „Real” padidino savo siūlomą sumą iki 15 mln. eurų, o klubo sporto reikalų direktorius Predragas Mijatovičius kolegai iš „Manchester United” pranešė, kad tai yra galutinė suma. Netrukus Ispanijos spauda paskelbė, kad anglai sutiko parduoti puolėją ispanams. 2001-aisiais „Manchester United” įsigijo R.van Nistelrooy iš olandų „Eindhoven” už tuomet Anglijai rekordinius 19 mln. svarų.

Prisimins su malonumu

Paskelbus apie sandorį, kitą dieną R.van Nistelrooy atvyko į Madridą. Ten jam buvo patikrinta sveikata ir pasirašytas 3 metų kontraktas. Neoficialiomis žiniomis, olandas „Real” per sezoną uždirbs 5 mln. eurų.

Per oficialų pristatymą žiniasklaidai puolėjas teigė, kad sprendimą palikti „Manchester United” lėmė pašliję santykiai su A.Fergusonu.

„Geri mūsų santykiai baigėsi, ir tai buvo labai skaudu, – sakė R.van Nistelrooy. – Jis man daug davė, laukė, kol pasveiksiu po traumos, leido vėl žaisti. Tai suteikė pasitikėjimo jėgomis. Tačiau vėliau kažkas atsitiko. Geri santykiai baigėsi, ir tai mane labai nuvylė”.

Būtent A.Fergusonas labiausiai norėjo įsigyti olandą iš „Eindhoven”. 2000-ųjų balandį puolėjas nepersikėlė į Mančesterį, nes per patikrinimą nustatyta nepakankamai gera sveikatos būklė. Tačiau treneris neatlyžo ir vis tiek įsigijo futbolininką. Dabar jau ir A.Fergusonas apie R.van Nistelrooy kalba kitaip.

„Jis nesugebėjo susitaikyti, kai aikštėje žaidžia kiti, o jam reikia sėdėti ant atsarginių žaidėjų suolo”, – taip apie olandą neseniai pareiškė „Manchester United” strategas. Pasak jo, dėl to ir prasidėjo tarpusavio nesutarimai.

Visą praėjusį sezoną A.Fergusonas teikė pirmenybę Wayne’o Rooney ir Louiso Saha duetui, o kulminaciją istorija pasiekė, kai R.van Nistelrooy buvo paliktas ant atsarginių žaidėjų suolo per Anglijos lygos taurės finalą.

„Tuomet supratau, kad mano laikas Mančesterio klube baigėsi, – prisipažino olandas. – Būtent tada pajutau esąs nepatenkintas dėl tokios padėties. Tai neturi nieko bendra su klubu ar aistruoliais -viskas dėl mano ir trenerio santykių. Nusprendžiau išvykti. Mančesteryje praėjo penkeri nuostabūs metai, visada prisiminsiu ten praleistą laiką ir aistruolių palaikymą”.

Tačiau tai jau užverstas lapas olando karjeroje. Dabar visos jo mintys sutelktos į žaidimą Madride. Puolėjas neslėpė, kad apsispręsti pereiti į „Real” jam padėjo prieš keletą metų į Ispaniją taip pat iš „Manchester United” persikėlęs Davidas Beckhamas.

„Bus puiku vėl žaisti kartu su juo. Mančesteryje mudu žaidėme du sezonus. Po to aš jo pasigedau ir kaip žmogaus, ir kaip partnerio aikštėje, – prisipažino R.van Nistelrooy. – Džiaugiuosi, kad žaisiu Madride. Kai „Real” nori tave įsigyti, negali atsakyti neigiamai. Tai mano, kaip futbolininko, svajonės išsipildymas, nes „Real” yra geriausias klubas pasaulyje”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.