Švelnutės pėdutės

Vasara – laikas, kai moterų pėdos, o ir vyrų, tampa dėmesio centru. Juk mūsų dailiosios kojytės avi atviras basutes, batelius, šlepetes. Mes su malonumu darome madingą pedikiūrą, puoselėjame savo pėdas, tačiau įpusėjus vasarai, jos ir vėl tampa probleminėmis. Mus ima varginti nuospaudos, nutrinti pirštai bei šerpetojanti kulnų oda. Kyla klausimas „kodėl”?
Priežasčių yra daug – smėlis, jūros vanduo, sausa žolė sodyboje, karštis, dulkės ir daugelis kitų dalykų, kurie verčia mūsų kojytes „verkti”. Žinoma, pats efektyviausias būdas padėti savo pėdoms – profesionalų priežiūra kosmetikos salonuose, tačiau po audringų atostogų ne daugelis gali sau leisti vieną kitą valandėlę pasimėgauti švelniomis profesionalo rankomis ir brangiomis priemonėmis.
Nenusiminkite, „namų salonas” – puiki išeitis. Juk visada galima rasti minutėlę laisvo laiko, keletą nesuvalgytų daržovių šaldytuve ir begalinę meilę sau ir savo kūnui. Taigi, keletas patarimų padės atgauti jėgas, grožį ir pasididžiavimą savo dailiomis pėdutėmis.

Taisyklių nedaug ir jos nėra sudėtingos:

1. Teisinga mityba,
2. Kasdienė kontrolė,
3. Intensyvios priežiūros kursas.

„Pėdų dieta”

Kad pėdų oda vėl taptų švelni, organizmui reikalingi vitaminai A ir E. Jų yra žaliuose svogūnuose, morkose, kopūstuose, špinatuose, rūgštynėse, kepenėlėse, piene. Todėl, jei jūsų pėdos šiurkščios, skilinėja, jums būtinos daržovės, vaisiai ir visi kiti žalumynai. Tarp vitaminų būtinas ir vitaminas F – jis drėkina odą, atkuria apsauginį odos sluoksnį.

„Švelnumas kiekvieną dieną”

Norėdami nugalėti pėdų sausumą, turime kruopščiai daryti pedikiūrą (vasarą kas 2 savaites) ir kasdien minkštinti pėdų odą pilingu bei minkšta pemza nušveisti suragėjusią pėdų odą. Šiomis priemonėmis lepinkite savo kojytes kiekvieną vakarą po šilto dušo, po procedūrų pėdutes patepkite drėkinamuoju kremu.

Intensyvi priežiūra

Intensyvi priežiūra namų sąlygomis, tai kasdienės kaukės, vonelės ir kompresai. Šios procedūros trunka nuo 3 dienų iki kelių savaičių, priklausomai nuo jūsų pėdučių būklės. Pravartu kojytes prižiūrėti ne tik atėjus vasaros sezonui, bet daryti tai nuolat ir sistemingai.

Minkštinanti žolelių vonia

Į vandenį įdėkite ramunėlių ir dilgėlių, užvirkite ir ataušinkite. Temperatūra turi būti 40 laipsnių. Tokioje vonelėje kojas laikykite 10-15 minučių.
Atsiradus nuospaudų, kojas reikia reguliariai kas savaitę 10-20 minučių mirkyti karštame muiluotame geriamąja soda suminkštintame vandenyje (į trijų litrų talpos vonelę įpilama stipraus ramunėlių graižų nuoviro ir valgomasis šaukštas sodos).
Ant nuospaudų patartina dėti česnako sulčių pavilgus.
Jei pėdos trūkinėja, patartina daryti sidabražolės, šilinio viržio, jonažolės, dilgėlių nuoviro vonias.
Kartą per savaitę paruoškite kojoms vonelę su jūrų dumbliais, levandų, pušų ar beržų pumpurų ekstraktais. Jos ir dezinfekuoja pėdų odą, ir atpalaiduoja, ir gaivina.

Citrusų kompresas

Išspauskite vienos citrinos ar apelsino sulčių. Šiomis sultinis suvilgykite medvilnės skepetėlę ir uždėkite ant pėdų (šių kompresų negalima dėti ant pažeistos odos), apvyniokite polietileno plėvele ir užmaukite šiltas puskojines. Laikykite apie 20 minučių.

Kaukė pėdoms

5 a š kojų kremo,

1 a š citrinų sulčių,

1 a š medaus,

2 a š šviežių susmulkintų mėtų lapelių,

4 kopūstų lapai

Viską sumaišome, išskyrus kopūstų lapus. Juos reikia subadyti ir suspausti, kad išsiskirtų sultys. Šia mase ištepti pėdas, jas apsukti kopūstų lapais ir palaikyti20-30 minučių. Nuplauti šiltu vandeniu. Ši kaukė tonizuoja pavargusias pėdas.

Minkštinanti kaukė

4 a š kojų kremo,

1 a š alyvų aliejaus arba natūralių riebalų,

2 a š tarkuotų bulvių su sultimis,

1 trynys.
Trynį išsukti su riebalais ir sudėti likusias dalis. Laikyti 15-20 minučių.

Pėdų odą suminkštins ir kojų kremas, tinka ir nesunaudotas veido ar kūno kremas. Jį reikia gausiai užtepti ant pėdų, apvynioti plėvele ir palaikyti 15-20 minučių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Švelnutės pėdutės"

  1. jooooooooooooo

    😯

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.