Keturračiai motociklai vilioja romantikus

Keturračių veržlumas ir galia žavi ne tik vyrus, bet ir moteris.

Minijos slėnyje poilsiaujantys dažnai gali išvysti upėje įvairiausius triukus su keturračiu motociklu atliekantį vairuotoją.

Labiausiai nustebina ne transporto priemonė, bet tai, kad galingą keturratį vairuoja smulkutė šviesiaplaukė mergina Ligita Jakubkaitė.

Ligita šiemet su draugu Deimantu atostogaudama Egipte susižavėjo pasivažinėjimu po dykumą keturračiais motociklais.

Grįžę nusipirko du motociklus sau, o vėliau nusprendė, jog būtų gerai padaryti atrakciją ir kitiems pasivažinėti su keturračiais motociklais čia, Lietuvoje. Todėl nusipirko jų daugiau. Dabar jų sodybos kieme puikuojasi penki keturračiai.

– Kuo žavi keturračiai?

– Labiausiai jais patinka važinėti miške. Ten galima išbandyti ir sausą, ir šlapią dangą: klampynus, upelius… Ypatingas efektas yra naktį važiuoti su šviesomis, kai nežinai, kas yra priekyje. Dar smagiau – važinėti per lietų, kai sujudinęs medžio šaką pajunti, kaip lietaus lašai krenta ant veido…

– Keturračiu galima važinėti vasarą, o kaip žiemą per sniegą?

– Drąsiai galima važiuoti. Jo visi keturi ratai varomi, todėl galima sukti į bet kokį purvyną. Tik ratai yra mažesni nei mašinos, ir žiemą, kai sniego būna daug, jis „atsisėda” ant pusnies ir nebegali pajudėti.

Svajoju įsigyti sniego motociklą. Su juo ruošiuosi išbandyti dar daugiau kliūčių, klampesnių miškų ir sniegynų, nebijodama, jog motociklas „atsisės” ant pusnies ir nebepajudės.

– Kokios yra keturračių rūšys?

– Stipriausi yra „grizliai”, jų variklio galia siekia 660 kubinių centimetrų. Silpnesni „kodiakai” (450 kubinių centimetrų) ir „bruinai” (350 kubinių centimetrų), nors jų dydis visų beveik vienodas. Su „bruinu” aš važiavau apie 90 kilometrų per valandą greičiu.

– Kuo yra patogi ir naudinga ši transporto priemonė?

– Kaip transporto priemonė ji daugiau yra naudojama ūkyje. Tai yra pagalbinė transporto priemonė, su kuria galima parsivežti malkų iš miško, žolę nupjauti ar sniegą sustumdyti. Aišku, ji tinka ir pramogoms, todėl neregistruojama.

– Ar daug tokių keturračių yra Lietuvoje, Klaipėdoje?

– Naujų nėra daug, bet iš Amerikos parvežtų dėvėtų yra gana nemažai. Kas antras pasiturintis žmogus, gyvenantis prie jūros Melnragėje ar Giruliuose jį tikrai turi.

– Ar yra Lietuvoje tokių vietų, kur remontuojami keturračiai?

– Yra daug mėgėjų , kurie iš garažų išėjo dirbti į autoservisus. Keturračio remontas kainuoja tiek pat, kiek ir automobilio. Neseniai mes remontavome keturratį, buvo nulūžusi variklio tvirtinimo auselė ir remontas užtruko 14 valandų, o pats darbas kainavo apie 300 litų.

– Ar važinėjant keturračiu reikalingas vairuotojo pažymėjimas?

– Pagal įstatymą nereikia, bet aš jį turiu. Manyčiau, jeigu atsisėda vairuoti žmogus, kuris neturi teisių ir nemoka važiuoti, tai jam seksis sunkiai. Nors iš kitos pusės žiūrint dažnai dar daugiau nesąmonių pridaro tie, kurie moka važiuoti. Su keturračiais motociklais negalima lėkti į gatves.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.