Banko kasoje – spąstai klientei

Į Kretingos centre esantį „Hansabanko” klientų aptarnavimo poskyrį vakar reikalų tvarkyti atvykusi 46 metų moteris iš banko buvo išvežta greitosios pagalbos automobiliu.

Kasoje įmoką sumokėjusią Šakių rajono gyventoją Daliją Černeckienę staiga prispaudė automatiškai slankiojančios durys.

Paskui jai ant galvos užgriuvo beveik dviejų metrų ilgio metalinė pavaros konstrukcija.

Atskubėję greitosios pagalbos medikai D.Černeckienę nugabeno į Kretingos rajono ligoninę. Ten jai buvo suteikta pagalba.

Nukentėjusiajai medikai diagnozavo psichologinį stresą ir lengvą galvos smegenų sukrėtimą. Kelias dienas ji turės praleisti ligoninėje.

Su D.Černeckiene į „Hansabanką” atvykusi dvejais metais vyresnė jos sesuo vilnietė Rasa Medutienė išvengė sužalojimų. Tuo metu, kai įvyko incidentas, ji išėjusi į lauką kalbėjo telefonu.

Apie įvykį – skirtingai

„Maniau, kad banke klientai gali jaustis saugūs, tačiau dabar mano nuomonė pasikeitė”, – „Lietuvos rytui” vakar sakė Šakių rajono Siesartėnų pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja D.Černeckienė.

Kai moteris sutvarkė savo piniginius reikalus ir jau žengė iš uždaros stiklinės kabinos, ant jos užvirto metalinė sija.

Smūgio apsvaiginta pedagogė buvo pasodinta ant kėdės. Bankininkai iškvietė medikus.

„Kai durys pačios staiga užsivėrė, sija trenkė man į galvą. Akyse aptemo, pirmiausia dingtelėjo mintis – tuoj ant galvos nugrius lubos”, – įvykį prisiminė D.Černeckienė.

Išvydusi sužalotą ir verkiančią seserį R.Medutienė puolė ieškoti atsakingų banko darbuotojų. Vilnietę pribloškė Kretingos bankininkų abejingumas: „Iš pradžių jie elgėsi taip, tarsi nieko baisaus neįvyko”.

„Banko tarnautojai lyg apgailestavo dėl incidento, pasiūlė stiklinę vandens, tačiau manęs neatsiprašė.

Jų požiūriu, įvyko nelaimingas atsitikimas, kurį dar reikės ištirti. Nejaugi bankas nejaučia jokios atsakomybės už savo klientų saugumą?” – stebėjosi D.Černeckienė.

Tuo tarpu laikinasis „Hansabanko” Kretingos poskyrio valdytojas Antanas Danius, pats išvadavęs automatinių durų privertą klientę, vakar kalbėjo priešingai: „Skubiai iškviečiau medikus, į vežimėlį įsodintą moterį pats vežiojau po ligoninę, atsiprašinėjau ir savo, ir banko vardu”.

Durys strigdavo ir anksčiau

Kretingos ligoninės neurologijos skyriuje gydoma D.Černeckienė džiaugėsi, kad jai pavyko atsipirkti tik lengvu galvos smegenų sukrėtimu: „Jei metalinė sija būtų nukritusi su visais mechanizmais, suskiltų galva”.

Po nelaimės moteris išgirdo ją aptarnavusią banko specialistę Gražiną Beržanskytę kalbant, kad šios automatinės durys strigdavo ir anksčiau.

Apie tai darbuotoja buvo informavusi „Hansabanko” Kretingos poskyrio vadovus.

Žada atlyginti visas išlaidas

D.Černeckienė, kuri šiame banke, pasirodo, yra apdraudusi savo gyvybę, dar nenusprendė, ar prašys bankininkų atlyginti patirtą žalą. Medikai jai aiškino, kad kompensacijos už tokias traumas yra numatomos draudimo sutartyse.

„Apmaudu, kad pražus dalis atostogų.

Sesuo atvyko paviešėti į tėviškę, o aš, še tau, jau kitą dieną atsidūriau ligoninėje”, – sielojosi iš Kretingos rajono Mončių kaimo kilusi pedagogė.

Šio banko Klaipėdos regiono skyriaus valdytojas Vytautas Adomaitis patikino, kad D.Černeckienei bus kompensuotos visos gydymo išlaidos.

„Dabar aiškinamės, ar automatines duris montavę įmonės „Vezo statyba” specialistai tinkamai atliko savo darbą”, – kalbėjo V.Adomaitis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.