Buvęs ministras reklamavosi valstybės lėšomis

Artėjant Darbo partijos suvažiavimui Kęstutis Daukšys sugebėjo per vietinę spaudą plačiai prisistatyti įvairių regionų gyventojams

Buvęs ūkio ministras, Darbo partijos atstovas Kęstutis Daukšys tuoj po to, kai paliko ministerijos vadovo vietą, regionuose išvystė plačią savęs reklamavimo kampaniją. Tam buvo panaudotos valstybės lėšos. Įtariama, kad tai gali būti susiję su rugpjūčio 26 dieną vyksiančiu Darbo partijos suvažiavimu, kuriame turėtų būti renkamas naujas šios politinės organizacijos vadovas. Manoma, kad K.Daukšys yra vienas pretendentų į šias pareigas, nors jis pats tai neigia.

Liepos 18 dieną K.Daukšys neteko ūkio ministro pareigų, nes pradėjo dirbti nauja, Gedimino Kirkilo vadovaujama Vyriausybė ir naujas ūkio ministras Vytas Navickas. Jau liepos 21-25 dienomis daugiau kaip dvejose dešimtyse regioninės spaudos leidinių pasirodė interviu su K.Daukšiu.

Visuose rajoniniuose laikraščiuose išspausdinti interviu yra visiškai vienodi, pavadinti „Buvęs ūkio ministras gerų darbų neskaičiuoja”. Pokalbyje su parlamentaro mandatą turinčiu K.Daukšiu aptariamas jo darbas ūkio ministro poste, ateities planai, šalies ekonomikos aktualijos ir problemos.

K.Daukšys vakar „Kauno dienai” sakė nežinąs, kas ir kodėl organizavo šį interviu su juo spausdinimo regioninėje žiniasklaidoje vajų. Jis netgi neprisiminė, kaip atsirado šis interviu, kam jį davė.

K.Daukšys nepaneigė, kad tai galėjo būti Ūkio ministerijos Ryšių su visuomene skyriaus parengta medžiaga, kuri paskui galėjo būti ministerijos lėšomis atspausdinta Plungės, Švenčionių, Ignalinos, Kretingos, Joniškio, Ukmergės, Raseinių, Prienų ir kitų rajonų, kai kurių miestų laikraščiuose.

K.Daukšys teigė, kad šis interviu yra lyg jo ataskaita apie darbą ūkio ministro poste ir niekaip nesietina su artėjančiu Darbo partijos suvažiavimu, kuriame turėtų būti išrinktas naujas partijos lyderis vietoj Rusijoje jau tris mėnesius esančio Viktoro Uspaskicho. „Noriu paneigti, kad pretenduoju į V.Uspaskicho vietą”, – sakė eksministras.

Tiek buvusio, tiek ir esamo ūkio ministro atstovė spaudai Orijana Jakimauskienė „Kauno dienai” patvirtino, kad šis interviu su K.Daukšiu yra ministerijos bendradarbiavimo su regionine žiniasklaida rezultatas. „Esame pirkę informavimo regioninėje žiniasklaidoje apie ūkio politikos formavimą ir įgyvendinimą paslaugas, kiekvieną mėnesį regioniniuose spaudos leidiniuose pasirodo mūsų parengtos medžiagos tais klausimais”, – sakė atstovė spaudai. Ji neatsakė, kiek valstybei kainavo toks K.Daukšio reklamavimo vajus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.