Netikrus eurus platinęs lietuvis įkliuvo Norvegijoje

Norvegijos policija pranešė sulaikiusi lietuvį, kuris gali priklausyti organizuotai nusikalstamai grupuotei, susijusiai su netikrų eurų gamyba ir platinimu

Norvegijos policija vėl skelbia karą lietuviams: prieš metus ji ragino gyventojus kovoti su vagimis iš Lietuvos, o dabar įspėja būti atidiems keičiant pinigus. Pastaruoju metu į centrinį Norvegijos banką plūsta padirbti 100 eurų banknotai.

Nacionalinis dienraštis „Aftenposten” pranešė, kad po parą trukusių paieškų Šiaurės Norvegijoje buvo sulaikytas 29 metų lietuvis. Pas jį rastos kelios tokios kupiūros.

Pirmą pranešimą apie užsienietį, mėginantį išsikeisti padirbtus pinigus, Norvegijos policija gavo praėjusį trečiadienį. Į pareigūnus kreipėsi Ulefos ir Telemarko miesteliuose įsikūrusių bankų atstovai, iškeitę netikrus eurus. Ketvirtadienį vėl buvo pranešta apie klastotes platinantį vyriškį, tačiau atvykę į banką policininkai nusikaltėlio jau nerado. Netrukus pareigūnus pasiekė informacija apie įtartiną asmenį, slankiojantį prie kito banko filialo. Policininkai jį sulaikė.

Įtariamojo pavardė neskelbiama, tačiau Norvegijos spauda tvirtina, kad padirbtus eurus platino 29 metų lietuvis. „Manome, jis veikė kaip organizuotos grupės narys, – teigė policijos operacijai vadovavęs pareigūnas Bjornas Korsjoenas. – Sulaikytasis mums aiškino, kad buvo ne vienas, kad prie banko laukė draugo. Esame įsitikinę, jog sulaikėme žmogų, kuris priklauso gerai organizuotai nusikalstamai grupuotei”.

Įtariama, kad lietuvis į apyvartą galėjo paleisti didelę sumą falsifikuotų eurų. Norvegijos policija, tirianti ne vieną padirbtų pinigų atvejį, neabejoja, kad eurus klastojo ir platino gerai organizuota tarptautinė gauja, kuriai priklausė ne tik lietuviai. Įtariamojo automobilis taip pat sulaikytas, policija rengiasi nuodugniai jį apžiūrėti.

Pasak Europolo Lietuvos nacionalinio biuro viršininko Mindaugo Petrausko, Skandinavijos šalyse lietuviai įkliūva platindami ne tik padirbtus pinigus, bet ir narkotikus. „Tuos žmones susekti nelengva, nes jie iš vienos šalies važiuoja į kitą”, – pabrėžė pareigūnas. Petrausko teigimu, Norvegijoje lietuviai įkliūva rečiau nei kitose Skandinavijos valstybėse. Dėl neseniai sulaikyto vyro norvegų pareigūnai kol kas nesikreipė pagalbos į Europolo Lietuvos nacionalinį biurą.

Policija įtaria, kad į apyvartą paleistos netikros 100 eurų kupiūros pagamintos Lietuvoje. Apie lietuvių gaują, platinusią padirbtus pinigus, praėjusią savaitę pranešė ir Vokietijos spauda.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.