Verslininkų kare – juodoji magija

Garsių Kauno verslininkų – restoranų tinklo „Bernelių užeiga” savininkų Algio Mažeikos ir Gintauto Remeikos konfliktą narpliojantys policijos pareigūnai susidūrė su juodąja magija.

„Lietuvos ryto” žiniomis, vienas akcininkų – G.Remeika, siekiantis susilpninti savo buvusį verslo partnerį A.Mažeiką ir perimti jo turtą, kreipėsi į kaunietę raganą.

Jau daugiau nei metai turtą bandantis perimti verslininkas klauso burtininkės Audronės nurodymų ir be šios moters palaiminimo nedrįsta žengti nė žingsnio.

Vykdydamas raganos paliepimus, 40 metų perkopęs G.Remeika barsto jos duotą stebuklingą druską, kasa į žemę užburtus akmenis, spjaudo per petį ir atlieka įvairius kitus magiškus ritualus.

Verslininkas viliasi, kad po tokių burtų konkurentu tapęs buvęs draugas ir partneris A.Mažeika nusilps ir jam savanoriškai perrašys visas su „Bernelių užeigos” tinklu susijusias akcijas.

Nurodė ir konkrečią datą

Su burtininke G.Remeika susipažino maždaug prieš pusantrų metų.

Jau tuomet daug kas šį verslininką laikė laimės kūdikiu – iš paprasto statybos darbų vykdytojo jis per pusmetį tapo kelių restoranų tinklą turinčių bendrovių 50 procentų akcijų paketo savininku.

Šias akcijas už netoli Kauno esančio Karčiupio „Bajorkiemio” statybos ir remonto darbus jam padovanojo restoranų tinklo įkūrėjas A.Mažeika.

Tačiau burtininkė Audronė buvusį darbų vykdytoją sugebėjo įtikinti, kad su juodosios magijos pagalba jis gaus visas akcijas. Buvo nurodyta ir konkreti data – gegužės 20 diena. Iki to laiko juodosios magijos paveiktas A.Mažeika turėsiąs palūžti.

Žiniuonė pažadėjo ir sėkmę asmeniniame gyvenime. Ji įtikino verslininką, kad padedant juodajai magijai šis išspręsiąs visas šeimos problemas ir galėsiąs laimingai gyventi su mylima moterimi.

Liepė nešioti akmenėlius

Pirmieji juodosios magijos poveikį ir burtininkės įtaką G.Remeikai pastebėjo jo artimieji.

Juos ypač stebino, kad vyras kreipdavosi į Audronę net, atrodytų, dėl smulkmenų.

Antai kartą G.Remeika pajuto nedidelius nugaros skausmus. Jis iškart pasiguodė burtininkei, o ši perspėjo, kad nepradėjus gydyti gali būti didelių problemų.

Raganos skirtas gydymas buvo labai paprastas – reikėjo ant savo lyties organų prisirišti užburtus akmenėlius ir taip kelias dienas pavaikščioti.

Verslininkas taip ir padarė. Po to su šiais stebuklingais akmenėliais prie lyties organo išvyko su šeima poilsiauti į Nidą.

Amuletą pajūryje pametė

Tačiau vaikščiojant pajūriu atsitiko nelaimė – nukrito vienas akmenėlis. Verslininkas iškart puolė skambinti raganai. Ši liepė nedelsiant ieškoti ir surasti akmenėlį – antraip atsitiksianti didelė bėda.

Kaunietis klūpomis kelias valandas ieškojo akmenėlio, bet nesėkmingai.

Neiškentusi G.Remeikos žmona ir kartu buvę giminaičiai grįžo namo, tačiau vyriškis dar ilgai nepasirodė.

Giminaičiai pasiūlė suvaidinti – paduoti bet kokį panašų akmenėlį ir pasakyti, kad surado stebuklingąjį. Tačiau verslininko žmona jau žinojo, kad taip paprastai vyro apgauti nepavyks – tie burtininkės akmenėliai yra specifiniai.

Nors tąkart akmenėlio rasti nepavyko, verslininkas nelaimės išvengė. Kalbama, kad iš burtininkės jis už 15 tūkstančių litų nusipirko užburtą ženšenio šaknį, kuri jį ir išgydė.

Kada palanku grįžti namo?

Nors G.Remeikos giminaičiai jam daug kartų aiškino, kad neverta tikėti burtininke, po nutikimo Nidoje verslininkas pateko į dar stipresnę jos įtaką.

Kartą parvažiavęs iš Vilniaus jis paskambino Audronei ir paklausė, ar palankus metas jam grįžti namo. Burtininkė patarė, kad reikia kelias valandas palaukti, kitaip atsitiksianti nelaimė.

Verslininkas nuvažiavo į „Maxima” prekybos centrą ir kurį laiką vaikštinėjo. Namo grįžo tik tuomet, kai jam leido ragana.

Vyras žmonai Ritai vis dažniau imdavo aiškinti, kad dėl tam tikros mėnulio fazės jis laikinai su ja gyventi negali, ir išeidavo iš namų.

Po to grįždavo su puokšte gėlių, prašydavo atleisti. Tačiau po kiek laiko vėl pareikšdavo, kad dėl mėnulio fazės privalo išeiti.

Ant durų – maišelis

Tuo metu prasidėjo ir G.Remeikos bei Karčiupio „Bajorkiemio” restorano gamybos vedėjos Laimos Urbienės romanas.

Niekam nieko nesakiusi įsimylėjėlių pora išvyko atostogauti į Malaiziją, o grįžusi pradėjo gyventi kartu.

Žmona šios išdavystės nesiruošė atleisti. Ji ėmė grasinti, kad per teismus išsireikalaus sau ir vaikams priklausančio turto dalį.

Tuomet verslininkas pagalbos vėl kreipėsi į burtininkę Audronę. Jos palieptas G.Remeika kasdien ateidavo į savo žmonos namus ir ant durų rankenos pakabindavo maišelį su pigaus vyno buteliu, cigaretėmis ir pigia dešra.

Savo pažįstamiems R.Remeikienė teigė, kad tai buvęs perspėjimo ženklas: esą jai gyvenime tik tai ir telieka – gerti, rūkyti ir valgyti pigų maistą.

Žmona neišlaikė įtampos

Tuo metu G.Remeika ir jo naujoji draugė L.Urbienė iš esmės pakeitė išvaizdą. Pora ėmė rengtis tik juodais drabužiais, juodai nusidažė plaukus ir rankų nagus.

Dėl tokio staigaus išvaizdos pasikeitimo „Bajorkiemio” kolektyvas juos už akių ėmė vadinti Adamsų šeimynėle – kaip populiaraus televizijos serialo herojus. Visa tai slėgė tikrąją G.Remeikos žmoną.

Neišlaikiusi nuolatinės įtampos moteris Kalėdų išvakarėse pasikorė savo namuose.

Prieš savižudybę ji daugiau negu dešimt kartų bandė skambinti gyvenimą sugriovusiai burtininkei Audronei, tačiau ši nekėlė ragelio.

Skubiai prireikė pinigų

Praėjus vos kelioms dienoms po žmonos mirties, Karčiupio „Bajorkiemyje” verslininkas surengė puotą, o jo pasitikėjimas burtininke dar labiau sustiprėjo.

Kai sykį Audronė jam paskambino ir pareikalavo skubiai atvežti 40 tūkstančių litų, vyras iškart puolė ieškoti, kur galėtų greitai pasiskolinti tokią sumą.

Ragana paaiškino, jog tą vakarą burtams yra palankus planetų išsidėstymas, tačiau tam, kad kerai būtų veiksmingi, ji privalanti mėnulio šviesoje vartyti pinigus.

Pasitarimų kambaryje – druska

Netrukus burtininkės patartas G.Remeika pradėjo spausti ir savo verslo partnerį A.Mažeiką.

Prieš kiekvieną svarbų susitikimą Audronė verslininką konsultuodavo, perduodavo jam užburtos druskos ir akmenų.

G.Remeika druską išbarstydavo kambaryje, kur vykdavo akcininkų susirinkimai, o akmenis, šviečiant mėnuliui, pakasdavo prie pastato tvoros. Pagal juodosios magijos dėsnius tai turėjo nuslopinti A.Mažeikos valią.

Vyko kova dėl akcijų

Burtininkės patartas G.Remeika ėmė reikalauti, kad verslo partneris jam perrašytų likusias akcijas. Vienu metu verslininkas patikėjo sėkme, o kovo mėnesį pradėjo siuntinėti raštus, kuriuose teigė, kad A.Mažeika turi tik vieną akciją.

Tačiau A.Mažeika net nesiruošė perleisti akcijų. Jis tik pareiškė pageidavimą atsiskirti lygiais pagrindais.

Tuomet G.Remeika ėmė reikalauti milijono litų.

Šie pinigai buvo gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų abiejų verslo partnerių parengtam planui įgyvendinti.

Lemtinga valanda neišmušė

Artėjo Audronės išpranašauta gegužės 20-oji, bet nei akcijų, nei reikalaujamo milijono litų A.Mažeika nesirengė duoti.

Ragana savo globotiniui buvo pažadėjusi, kad būtent tą gegužės dieną A.Mažeika turi palūžti bei perleisti visą savo turtą.

Bet atėjus lemtingai datai jokių A.Mažeikos silpnumo požymių nebuvo matyti. Priešingai – konkurentas tryško energija, važinėjo po savo restoranus, tikrino buhalteriją, kontroliavo, ar nėra grobstomi pinigai.

Sutrukdė saulės užtemimas

Tuomet G.Remeika vėl pradėjo skambinti Audronei ir priekaištauti, kad jos burtai neišsipildo.

Tačiau ragana greitai nuramino savo klientą: „Nepanikuok, šiomis dienomis buvo saulės užtemimas, todėl tavo konkurentas pasipildė energijos. Greitai mes įveiksime demonus, jis išsikvėps, ir tu triumfuosi”.

Burtininkė dar priminė: šviečiant mėnuliui reikia užkasti užburtą akmenį ir tris kartus spjauti per kairįjį petį.

Didelės sumos – ir partijai

Saulės užtemimas praėjo, bet A.Mažeikos energija neišseko. Jis ir toliau tikrino buhalterines ataskaitas ir išvydo liūdną vaizdą.

A.Mažeikos skaičiavimais, nuo jų bendros veiklos pradžios iš visų įmonių kasų jo partneris jam nežinant galėjo pasisavinti apie du milijonus litų.

Didelės pinigų sumos iš bendros A.Mažeikos ir G.Remeikos bendrovės „Bajorkiemis” buvo pervestos tuometinei Valstiečių ir Naujosios demokratijos partijų sąjungai, vadovaujamai žemės ūkio ministrės Kazimieros Prunskienės.

Kalbama, jog kiek vėliau iš Žemės ūkio ministerijai pavaldžios Nacionalinės mokėjimo agentūros G.Remeika gavo Europos Sąjungos lėšų statyti nuosavą restoraną „Trakų dvarkiemis”.

Kratos buvo rezultatyvios

Prieš kelias savaites A.Mažeika kreipėsi į Kauno ekonominę policiją ir paprašė, kad būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pinigų grobstymo.

Pareigūnai pradėjo tyrimą. Buvo atliktos kelios kratos. Per vieną jų „Bajorkiemio” restorane buvo rasta apie 70 tūkstančių nepajamuotų litų.

Praėjus kelioms dienoms tame pačiame restorane buvo atlikta dar viena krata. Pareigūnai aptiko dar 23 tūkstančius litų. Dalį šių pinigų turėjo barmenas, kiti buvo paslėpti vyno rūsyje.

Apklausti kasininkai tvirtino pareigūnams, kad šiuos vadinamuosius juodus pinigus jie turėjo perduoti bendrovei laikinai vadovaujančiai G.Remeikos draugei L.Urbienei.

Parodymus davė darbuotojai

Prasidėjus ikiteisminiam tyrimui, pas tyrėją ėmė savanoriškai plūsti „Bernelių užeigos” tinklo barmenai.

Jie davė parodymus, kad G.Remeikos ir jo draugės Laimos nurodymu išimdavo iš kasos ir perduodavo didžiules pinigų sumas.

Prisipažino ir kai kurie juodąją „Bernelių užeigos” buhalteriją tvarkę finansininkai.

Pareigūnams jie, be kita ko, papasakojo ir apie didžiules darbuotojams vokeliuose mokamas pinigų sumas.

Tyrimas buvo prislopęs

Tačiau didelį pagreitį įgavęs tyrimas netrukus kiek prislopo. Nors buvo surinkta pakankamai įrodymų, pareigūnai grobstytojams neskubėjo pareikšti įtarimų.

G.Remeika tada jautėsi tarsi ant sparnų. Kaune susitikęs savo buvusį verslo partnerį jam tiesiai į akis išrėžė: „Gali pastatyti prie kiekvieno kasos aparato po komisarą – kaip ėmiau pinigus, taip ir imsiu”.

Kalbama, kad ragana G.Remeiką buvo įtikinusi, jog užbūrė ir tyrimą atliekančius pareigūnus, kad šie dirbtų jo naudai.

Magija nepaveikė pareigūnų

Tačiau juodosios magijos galia subliūško.

Tyrėjai „Bajorkiemio” restorane šią savaitę su įkalčiais sulaikė L.Urbienę.

Negalėdamas tuo patikėti G.Remeika bandė pulti mylimąją išsivežančius pareigūnus.

Verslininkas aiškino, kad greitai viską išspręs, nes yra papirkęs policininkus ir banditus.

Klientai – ir garsūs žmonės

Aukštas Kauno policijos pareigūnas „Lietuvos rytui” patvirtino, kad teisėsaugininkams gerai žinomi verslininko ir burtininkės bendravimo faktai.

„Šios moters įtakoje yra ir daugiau žinomų verslininkų, garsių nusikalstamo pasaulio veikėjų, net politikų”, – teigė pareigūnas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Verslininkų kare – juodoji magija"

  1. ...

    Ne pirma karta stebiuosi, kaip gali patekt i versla tokie infantilai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.