Dėl neramumų Nigerijoje naftos kaina Londone pakilo virš 77 dolerių

Nigerijoje nesiliaujant neramumams ir dėl to išaugus susirūpinimui dėl galimų naftos tiekimo sutrikimų iš didžiausios Afrikos naftos tiekėjos, žalios naftos kaina Londone pakilo virš 77 dolerių.

Pasak vietos policininko, kovotojai sustabdė Vokietijos bendrovės „Bilfinger Berger” rangovų automobilį, vykstantį į darbą Port Harcourt’e Rytinėje pakrantėje. Buvo pagrobta viena vokietis darbininkas, pranešė naujienų agentūra „Bloomberg”.

Taip pat pasirodė pranešimų, kad penktadienį Nigerijos kovotojų buvo pagrobti trys filipiniečiai, pagal sutartis dirbantys kompanijoje „Royal Dutch Shell”.

Karinė Nigerijos grupuotė MEND kovoja už Nigerio upės deltos atsiskyrimą nuo Nigerijos.

Žalios naftos kaina rugsėjį ateities sandoriais Niujorko prekių biržoje pakilo 13 JAV centų – iki 75,59 dolerio už barelį. Londone 11.20 val. vietos sandoriai buvo sudarinėjami už 77 dolerius. Brent žalios naftos kaina Londono ICE ateities sandorių biržoje ateities sandoriais rugsėjį išaugo 61 centu, arba 0,8 proc. iki 77,17 dolerio už barelį.

Nigerijos išauginamos naftos kiekis dėl smurto ir nutekėjimų Nigerio deltoje sumažėjo apie 800 tūkst. barelių naftos per dieną. Praradimai privertė kompanijas, įskaitant „Shell” ir „Chevron”, sumažinti perpumpuojamą naftos kiekį.

Anksčiau žiniasklaidoje buvo skelbta, kad smurtas Nigerijoje privertė „Royal Dutch Shell” uždaryti 455 tūkst. barelių naftos per dieną galinčią išgauti verslovę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.