Akis į akį su teisingumo ministru

Vakar Kaune lankėsi naujasis teisingumo ministras Petras Baguška, kuris susipažino su Teisingumo ministerijai pavaldžių ir jos kuruojamų teisinių institucijų veikla.

Teisingumo ministerijos vadovas ir jo palydos ekipažas aplankė Kauno apygardos ir miesto apylinkės teismus bei Kauno valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybą, o vėliau – Kauno tardymo izoliatorių.

Vos tik išlipęs iš naujintėlaičio juodo BMW markės automobilio, P.Baguška nedelsdamas puolė sveikintis ne tik su Kauno tardymo izoliatoriaus vadovais, bet ir gausiai pasitikusiais žurnalistais.

„Be žurnalistų aš – nė iš vietos”, – šypsodamasis išrėžė iš pažiūros principingo ir griežto vadovo įvaizdį turintis P.Baguška.

Įeidamas vidun ministras akimirkai stabtelėjo į priekį praleisdamas moteris, tačiau netrukus, jo paties nuostabai, teko eiti pirmam, mat žurnalistai, skirtingai nei valdžios vyrai, buvo patikrinti metalo detektoriais bei privalėjo palikti budėtojams mobiliojo ryšio telefonus.

„Kokie yra prižiūrėtojų atlyginimai? – iš P.Baguškos lūpų nuskambėjo vienas pirmųjų klausimų Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriui Arnoldui Pranevičiui. – Kokią algą gauna pas jus dirbantys medikai?”

Teisingumo ministrą nustebino vadovo atsakymas, esą pastaruoju metu tenka du darbuotojus priimti, o su trimis atsisveikinti.

A.Pranevičius pripažino, kad už dabartines algas labai retas žmogus sutinka dirbti anaiptol nelengvą prižiūrėtojo darbą, todėl tenka imtis kraštutinių priemonių, pavyzdžiui, į darbą priimti moteris pareigoms, kuriose jos kuo mažiau kontaktuotų su suimtaisiais ar nuteistaisiais. Pasak direktoriaus, nauji darbuotojai čia uždirba vos aštuonis šimtus, o ilgamečių veteranų algos tesiekia pusantro tūkstančio litų.

Lygiai taip A.Pranevičiui teko konstatuoti skaudžią tiesą, kad maždaug dvidešimčia procentų mažiau čia uždirba ir medikai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.