Premjero patarėjų pasirinkimas yra jo paties, o ne koalicijos partnerių reikalas

Liberalų ir centro sąjunga atmeta bet kokias insinuacijas, prielaidas ar spėjimus, neva tarp koalicijos partnerių buvo ar yra susitarimas, buvusį prezidento patarėją Darių Gudelį priimti Ministro pirmininko patarėju.

„Kaip LiCS derybininkas dėl valdančiosios koalicijos suformavimo, galiu tvirtai pareikšti, kad nebuvo, nėra ir nebus jokių tarppartinių susitarimų dėl Ministro pirmininko komandos formavimo. Pasirinkti patarėjus yra asmeninė premjero prerogatyva. Dar keisčiau yra tai, kad kuriamos ir lengva ranka tiražuojamos politinei logikai prieštaraujančios sąmokslo teorijos, neva D.Gudelis turėtų tapti „LiCS žmogumi” Vyriausybėje ir dėl to esą yra susitarta tarp koalicijos partnerių, pamirštant akis badantį faktą, kad p. Gudelis šiuo metu net nėra LiCS narys.

Noriu dar kartą pabrėžti, kad žiniasklaidos dėmesį prikaustęs virtualus Gedimino Kirkilo ir Dariaus Gudelio bendravimas yra asmeninės šių dviejų politikų iniciatyvos, neturinčios nieko bendro su jokiais valdančiosios koalicijos partnerių susitarimais ir planais”, – teigia Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Algis Čaplikas.

Liberalcentristas taip pat apgailestauja, kad savo komandos formavimą Premjeras sąmoningai ar nesąmoningai pavertė abejotina intriga, kuri nesuteikia solidumo Ministro pirmininko kabinetui.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.