Dž.Bušo sveikata puiki

JAV prezidentas Džordžas V.Bušas priaugo 2 kilogramus, nes gimtadienio tortų buvę „per daug”.

Džordžas V.Bušas, kuriam liepos 6-ąją suėjo 60 metų, yra puikiausios fizinės formos tokio amžiaus vyrui, paskelbė Nacionalinio karinio jūrų laivyno medicinos centro gydytojai.

Prezidentas mėgsta sportuoti – kelis kartus per savaitę jis važinėjasi kalnų dviračiu, be to, atlieka raumenų tempimo pratimus ir neintensyviai treniruojasi ant bėgtakio ir kitų treniruoklių. Važinėjimasis kalnų dviračiu tapo jo mėgstamiausia sporto šaka, kai prieš trejus metus dėl kelio problemų jis turėjo atsisakyti bėgiojimo.

Džordžo V.Bušo kūno masės indeksas yra 26,6, Jei šis indeksas yra 25 ar daugiau, laikoma, kad žmogus turi antsvorio, tačiau formulėje šiam indeksui nustatyti neatsižvelgiama į papildomą raumenų masę.

„Prezidento sveikata tebėra puiki ir tinkama eiti pareigas. Visi duomenys rodo, kad tokia ji bus visą jo prezidentavimo laiką”, – sakoma gydytojų išvadose.

Medicininio patikrinimo metu ant Džordžo V.Bušo kairiosios rankos buvo pastebėtas priešvėžinis pažeidimas nuo saulės, kuris buvo pašalintas skystu azotu. Gydytojai rekomendavo jam naudoti kosmetinius preparatus nuo saulės nudegimo ir nešioti plačiabryles skrybėles.

Džordžas V.Bušas turi nedidelių klausos sutrikimų ir serga sezoninėmis alergijomis, bet nė vienas šių dalykų šiuo metu nelaikomas problema.

Prezidento širdies plakimų skaičius per minutę, esant ramybės būsenos, buvo 46 – gerokai mažesnis už vidutinį (60-85) ir atitinkantis labai geros fizinės formos žmogaus širdies plakimų skaičių.

Jo kraujospūdis buvo normalus – 108 ir 68, o cholesterolio kiekis – 174, kiek mažesnis nei pernai (178), nekeliantis širdies ligų pavojaus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.