Remontuojamame kelyje – tragiška avarija

Kelio remontas rajone labai apsunkino transporto priemonių judėjimą ir jau buvo užfiksuota ne viena avarinė situacija šiame ruože. Kas keli kilometrai kelyje įrengti laikini šviesoforai reguliavo eismą, tačiau ne visi vairuotojai laikėsi Kelių eismo taisyklių. Rajono policijos komisariato Eismo priežiūros poskyrio Patrulių grupės specialistas Ramūnas Pupelis PB sakė, kad praėjusią savaitę šiame kelyje įvyko keletas techninių avarijų. Pirmadienio avarijų statistika pasipildė naujomis aukomis.

Nesėkminga kelionė

Vakar, apie pusę pirmos nakties, skaudi nelaimė ištiko namo grįžtančius kaimyninės Latvijos piliečius. Į namus Jelgavoje grįžo tik lengvojo automobilio vairuotojas. Jo žmonos močiutė per avariją žuvo vietoje, o žmona išvežta gydytis į mūsų miesto ligoninę.

Avarija įvyko maždaug ties Paįstrio kaimu, 14-ajame kelio Panevėžys-Pasvalys-Ryga kilometre. Oficialiame policijos pranešime teigiama, kad Lenkijos firmai „Telmex Sp.Z.O.O.” priklausančio vilkiko „DAF FT 96-360” vairuotojas, Bialystoke gyvenantis keturiasdešimt septynerių metų Wiaslav Wolosik, nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir atsitrenkė į priekyje važiavusį ir prie šviesoforo sustojusį lengvąjį automobilį „VW Golf”. Automobilį vairavo dvidešimt penkerių metų Latvijos pilietis Viačeslavs Svetličnijs.

Per susidūrimą nukentėjo lengvuoju automobilių važiavusios keleivės: vairuotojo žmona dvidešimt ketverių metų Natalija ir jos močiutė aštuoniasdešimt vienerių metų Aleksandra Bazavliuka. Sužalojimų išvengė tik tuo metu automobilyje nebuvęs vairuotojas.

Vairuotojo mašinoje nebuvo

Pasak „golfo” vairuotojo, privažiavus šviesoforą, jis turėjo sustoti. Nes švietė draudžiamas šviesoforo signalas. Vairuotojas nutarė išlipti iš mašinos ir kiek prasimankštinti po ilgo sėdėjimo prie vairo. Tik paėjęs kelis žingsnius tolyn išgirdo ūžiant mašiną ir pamatė atlekiant krovininį automobilį. Pastarasis net nestabdydamas trenkėsi į stovinti „golfą”. Po smūgio lengvasis automobilis dar kokius 20-30 metrų nuskrido į priekį.

Sulamdytame golfe likusias keleives teko vaduoti į avarijos vietą iškviestiems Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiams gelbėtojams. Tik plėstuvais ir pneumatinėmis žirklėmis pavyko iš skardų krūvos ištraukti ir medikams perduoti mašinos galinėje sėdynėje sėdėjusią aštuoniasdešimt vienerių metų senutę. Deja, jos gyvybė jau buvo užgesusi. Šalia vairuotojo sėdėjusi jo žmona Natalija greitosios pagalbos automobiliu buvo atvežta į ligoninės Priėmimo skyrių. Medikai moteriai diagnozavo mentės lūžį ir kirstinę žaizdą galvoje. Nukentėjusioji gydoma Traumatologijos skyriuje.

Tiriamos kelios versijos

Per avariją lengvasis automobilis „VW Golf” virto metalo laužo krūva. Iš Lenkijos su maisto prekių kroviniu į Latviją važiavęs krovininio „Daf” vairuotojas vakar buvo apklausiamas rajono policijos pareigūnų.

Dėl šios avarijos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Pasak specialisto R.Pupelio, šviesoforai remontuojame kelyje įrengti pagal standartus ir puikiai matomi iš tolo. Kaip viena galima iš avarijos versijų gali būti viršytas greitis, nors neatmetama galimybė, kad pavargęs vairuotojas buvo išsiblaškęs arba trumpam snustelėjo.

„Golfuką” kliudė krovininis automobilis

Tame pačiame kelyje, tik keli kilometrai nuo pirmosios avarijos vietos, ir pirmadienį būta eismo nelaimės. Maždaug dvyliktame kilometre apie pusę ketvirtos dieną krovininis automobilis „Iveco” su puspriekabe, vairuojamas Šiaulių rajono Kuršėnų miestelio gyventojo keturiasdešimt septynerių metų Jono V., kliudė priekyje sustojusį automobilį „VW Golf”, kurį vairavo penkiasdešimt septynerių metų panevėžietė Veronika G.

Per avariją buvo sužalotos „golfo” keleivės. Ligoninės Priėmimo skyriuje vairuotojos dukrai trisdešimt aštuonerių metų Jolantai J. medikai diagnozavo galvos smegenų sukrėtimą ir stuburo sumušimą. Vairuotojos anūkei aštuoniolikmetei Jūrintai J. diagnozuotas kaklo raiščių patempimas. Abiem skirtas ambulatorinis gydymas. Įvykis tiriamas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Remontuojamame kelyje – tragiška avarija"

  1. anonimas

    nesmone, kazkokia… 👿

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.