Barjerai mokant mokesčius už vandenį

Savivaldybės bendrovė „Kauno vandenys” nežada bendradarbiauti su „Lietuvos paštu”, nors kitų firmų atstovai teigia, kad tai viena populiariausių vietų atsiskaityti už paslaugas

Dar turėjusiems vilčių, kad bendrovė „Kauno vandenys” pasirašys sutartį su „Lietuvos paštu”, kauniečiams tenka nusivilti. Savivaldybės administracijos direktorius, „Kauno vandenų” valdybos pirmininkas Arūnas Keserauskas, vakar patvirtino, kad tokia galimybė jau nesvarstoma, o gyventojams siūlomi alternatyvūs būdai be papildomų mokesčių atsiskaityti už paslaugas. Tačiau jie kol kas nėra itin populiarūs tarp „Kauno vandenų” klientų.

Žada įrengti antrą kasą

Šiuo metu už vandenį be papildomų mokesčių grynaisiais pinigais kauniečiai gali sumokėti tik bendrovės „Kauno vandenys” būstinėje. Tačiau mokesčių mokėjimo dienomis čia nusidriekia ilgos eilės, nes veikia tik viena kasa.

„Valdyboje šis klausimas jau svarstytas ir artimiausiu metu bus įrengtas dar vienas atsiskaitymo punktas. Be to, dar labiau ketiname reklamuoti tiesioginio debeto atsiskaitymo būdą. Kiekvieną mėnesį nuo gyventojo sąskaitos nuskaitoma fiksuota suma, kuri išvesta pagal praėjusių metų suvartoto vandens vidurkį. Metų pabaigoje patikrinami skaitiklio parodymai. Jeigu gyventojas permokėjo, jam kurį laiką nereikės mokėti už vandenį”, – teigė Savivaldybės administracijos direktorius A.Keserauskas, pripažinęs, kad ši paslauga nėra itin populiari, nes iki šiol trūko reklamos. Taip pat siūloma mokesčius sumokėti elektroninio banko sistema.

Už vandenį atsiskaitantiems bankuose tenka mokėti kelių litų papildomą mokestį.

Tarife papildomos išlaidos nenumatytos

A.Keserauskas užsiminė, kad sutartis su „Lietuvos paštu” Savivaldybės bendrovei per metus kainuotų apie pusę milijono litų. „Vandens tarife tokios išlaidos nėra numatytos. Taip pat iškiltų klausimas, kodėl bankuose gyventojai patys susimoka papildomą mokestį, o „Lietuvos pašte” jį dengia „Kauno vandenys”. Turėtume skelbti konkursą. Tai nėra tinkamas variantas”, – teigė Savivaldybės administracijos direktorius.

Jis įsitikinęs, kad iš inercijos gyventojai linkę atsiskaityti paštuose, tačiau šį požiūrį tikimasi pakeisti. Kauno politikai iki šiol net nebandė daryti įtakos „Kauno vandenų” ir svarstyti galimybės sudaryti sutartį su „Lietuvos paštu”.

„Jeigu miesto Taryba ir priimtų tokį sprendimą, atsiskaitymo išlaidas „Kauno vandenys” turėtų dengti iš pelno, kurio nėra. Bendrovės bendrasis pelnas buvo panaudotas investicijoms, tinklų plėtrai. Rudenį Kauno politikams teiksime klausimą dėl skaitiklių patikros”, – sakė A.Keserauskas.

Kitos firmos atsižvelgė į gyventojų poreikius

„Akcinės bendrovės VST klientai už suvartotą elektros energiją gali atsiskaityti visuose „Lietuvos pašto” skyriuose. Sprendimas ir toliau pačiai bendrovei mokėti papildomus mokesčius už galimybę gyventojams atsiskaityti „Lietuvos pašte” priimtas atsižvelgiant į klientų poreikius. Siekiame, kad atsiskaitymas už elektros energijos suvartojimą gyventojams būtų kuo patogesnis ir nepareikalautų papildomų mokesčių”, – teigė bendrovės VST Skyrių valdymo ir elektros tiekimo tarnybų direktorius Aidas Ignatavičius.

Akcinės bendrovė TEO LT atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas taip pat patvirtino, kad atsižvelgdami į gyventojų poreikius sudarė sutartį su „Lietuvos paštu”.

„Savo klientų patogumui mes suteikiame galimybes už paslaugas atsiskaityti įvairiausiais būdais. Tarp jų – ir be papildomo mokesčio pašto skyriuose. Natūralu, kad ši paslauga ypač aktuali daliai klientų. Kiti, taupydami savo laiką, už paslaugas atsiskaito internetu. Ir ateityje išliks įvairių vietų, kur bus galima atsiskaityti už mūsų bendrovės teikiamas paslaugas”, – sakė R.Gorbačiovas.

Kauno apskrities pašto rinkodaros ir komercijos skyriaus viršininkas Audrius Šavareika neslėpė, kad kai kurios įmonės nepratęsė sutarties, todėl už jų paslaugas paštų skyriuose atsiskaityti negalima.

„Ir dabar paštininkai dar girdi žmonių prašymus priimti mokesčius ir už „Kauno vandenų” paslaugas. Deja, ne viskas priklauso nuo mūsų. Dar neprarandame vilties, kad su šia bendrove pavyks rasti bendrą kalbą”, – teigė jis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.