Nidoje nėra nelegalios prekybos

Klaipėdos ar Palangos bėda, kai paplūdimiuose nelegaliai prekiaujama įvairiais daiktais, aplenkia Neringą.

Gulėdamas Nidos paplūdimyje neišgirsi rėkiančių paauglių: „Kam ledų?” ar „Karšti, ką tik iškepti čeburekai!”. Nesutiksi čia ir įkyrių Palangos močiučių, siūlančių moteriškas liemenėles ar puskojines. Suvenyrais šiame kurorte taip pat daug metų prekiaujama tose pačiose vietose.

Neringos miesto savivaldybės, verslo ekonomikos ir ryšių su užsieniu skyriaus specialistė Sabina Šimkevičienė tikino, kad jos darbo praktikoje Nidoje nepasitaikė nė vieno nelegalaus maitinimo ar prekybos atvejo. Jos teigimu, vietos verslininkai skatinami kuo anksčiau susitvarkyti verslo leidimus ir licencijas. Lauko prekybai Nidoje yra skirtos nuolatinės vietos, todėl veikia konkurencijos principas: kas pirmesnis – to ir vieta geresnė.

Kurortas yra mažas, maitinimo įstaigų pakanka, todėl, anot S.Šimkevičienės, čeburekų ar kito maisto prekyba paplūdimiuose tiesiog neatsiperka. Be to, prie kiekvieno keliuko, vedančio prie jūros, yra nedidelės kavinukės, taip pat vykdoma lauko prekyba ledais ir kitais lengvais užkandžiais. Prekiauti gintaru ir kitais suvenyrais prie jūros Nidoje griežtai draudžiama. Tam skirtos vietos miesto centre. Specialistės teigimu, „čia neįmanoma ką nors nelegaliai padaryti, nes viskas griežtai prižiūrima”.

Dviračių, kanojų nuoma, kiti verslai taip pat vykdomi tik tam miesto tarybos paskirtose vietose, prieš tai būtinai susitvarkius visus dokumentus. Net kambarius nuomojantys kurorto gyventojai privalo įsigyti verslo liudijimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.