Kava ir užkandžiai – iš automato

Užkandžių ir gėrimų aparatai mieste įgauna vis didesnę paklausą.

Didėja konkurencija

„Prieš 8 metus buvome pirmieji užsiimantys šiuo verslu. Dabar konkurencija vis didėja”, – teigė bendrovės „Barabulė” direktorius Andrius Balbierius.

Šiandien užkandžių ir gėrimų automatų yra daugelyje viešųjų vietų. Didžioji dalis Klaipėdos aukštųjų bei vidurinių mokyklų moksleivių taip pat naudojasi šių automatų paslaugomis.

Klaipėdos įmonės irgi noriai įsigyja kavos aparatų. Tačiau smulkesnėms įmonėms vis dar užtenka ir paprasto virdulio.

Galima nuomotis

Įmonės aparatus gali įsigyti išsimokėtinai arba nuomotis. Yra galimybė rinktis ir mažesnius, paprastesnius kavos aparatus.

Bendrovė „Barabulė” gali pasiūlyti itališkus kavos aparatus nuo 6 iki 15 tūkst. litų. Vidutinio dydžio kavos aparato mėnesinė nuoma kainuoja nuo 100 iki 200 litų. Į šią kainą įeina ir aparato remontas bei jo priežiūra.

„Kokybiškas, tinkamai prižiūrėtas aparatas gali tarnauti apie 3–5 metus.” – garantavo A.Balbierius.

Pigesnė kava

Už maisto produktus įmonėms tenka mokėti atskirai.

Bendrovės „Selecta” vadybininkas Evaldas Terminas teigė, jog jie produktus perka tiesiai iš gamintojų. Tos pačios rūšies kavą „Selectoje” galima įsigyti 60 litų pigiau nei parduotuvėse.

Kavinėse siūloma kava, anot „Barabulės” direktoriaus, kokybiškesnė, geriau paruošta. Tačiau pirkti kavą iš aparatų – dvigubai pigiau.

Nuomojasi vietą

Savo aparatus įmonės ne tik parduoda ar nuomoja, bet ir stato vietose, kur gausu žmonių. Tai universitetai, kolegijos, degalinės ar prekybos centrai.

Įmonės už aparatų stovėjimą konkrečioje vietoje moka nuomą. Jos dydis, anot A.Balbieriaus, gali būti labai įvairus. „Didžiausia mūsų mokama nuomos kaina – 300 litų per mėnesį”, – teigė vyriškis.

Klaipėdos kolegijos buhalterės Dalios Ruokienės teigimu, aparatus kolegijos patalpose įrengusios įmonės sumoka tik už išnaudotą elektros energiją. Tačiau didelio pelno studentai nesukrauna. Jie mieliau renkasi valgyklos maistą.

Greičiau ir patogiau

Žmones naudotis aparatų paslaugomis skatina greitas paruošimas. Be to, aparatas veikia visą parą. Taip pat sutaupomos darbo rankos.

„Gerti kavą iš aparato daug patogiau. Nereikia nei indų plauti, nei valyti pribarstytos kavos”, – teigė „Pardavimų automatų” bendrovės vadybininkas Antanas Končius.

Aistė Zalubaitė iš Vilniaus sako perkanti kavą iš aparato, nes ji skani ir pigi, bet jei šalia yra kioskas, ten perkanti užkandžių.

Klaipėdietė Marija Ivanova prisipažino niekada nesinaudojanti automatų paslaugomis, nes nemokanti to daryti.

Aparatų neapgausi

Šiandieninių modernių aparatų, anot E.Termino, neapgausi.

Sukčiai ir norintys nemokamai atsigerti kavos ar suvalgyti užkandį gali nuleisti rankas. Mat aparatų gamintojai pasirūpinę visomis apsauginėmis priemonėmis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.