Klaipėdiečių džiazas įvertintas bronza

Iš Austrijos grįžęs klaipėdiečių kvartetas „Cappella’A” negali atsidžiaugti pirmuoju apdovanojimu – trečiąja vieta vieninteliame pasaulio a cappella vokalistų konkurse.

Už džiazo stiliumi ir be jokio instrumentinio pritarimo sudainuotus keturis kūrinius buvusiam Klaipėdos universiteto vokaliniam kvartetui bronzą skyrė itin rimta komisija. Joje, be žymiausių vokalo dėstytojų, buvo ir du daugkartiniai prestižinių muzikos apdovanojimų „Grammy” laureatai.

Svarbiausiame ir kone vieninteliame pasaulyje a cappella konkurse Graco mieste dalyvavo kelios dešimtys šiuo nelengvu stiliumi dainuojančių grupių iš Austrijos, Vokietijos, Italijos, Ispanijos, Vengrijos, Kroatijos, Slovėnijos ir kitų šalių.

Daugiausiai konkursantų dainavo popmuzikos kategorijoje, o „Cappella’A” pasirinktoje džiazo rungtyje tarpusavyje konkuravo septyni kolektyvai. Klaipėdiečius, kurie apsidžiaugė ir trečiąja vieta, aplenkė pirmąją ir antrąją vietas iškovoję vokiečiai.

„Nors mūsų grupė gyvuoja jau trejus metus, šis konkursas, o kartu ir apdovanojimas – pirmieji, – sakė grupės narė Kristina Jatautaitė. – Publikai ir komisijai ypač patiko mūsų atliktas Luji Armstrongo klasikinis kūrinys „What a wonderful world”. Jis – mūsų arkliukas.”

K.Jatautaitė, Aušra Smičiūtė, Rasa Veretenčevienė ir Mindaugas Putna kartu dainuoja ketvirtus metus – nuo studijų universitete laikų. Šiemet Menų fakulteto Džiazo katedroje studijas baigė jauniausioji kvarteto narė K.Jatautaitė. Tada pasikeitė ir „Cappella’A” statusas – dainininkai nebeatstovauja universitetui.

„Tačiau ir toliau garsinsime Klaipėdą – dalyvausime konkursuose, dainuosime koncertuose. Į popmuziką veltis nenorime, nes visada mėgome kokybę, kurios lietuviškam „popsui” trūksta. Esame profesionalūs vokalistai, todėl nesiveržiame nei į radiją, nei į televiziją”, – pasakojo K.Jatautaitė – daugkartinė džiazo vokalistų konkursų nugalėtoja, grupių „Studija” ir „Junction” vokalistė.

Mergina tikino, kad jos užimtumas kitose uostamiesčio grupėse kvarteto išlikimui grėsmės nekelia. „Visur spėju”, – „Cappella’A” gerbėjus nuramino K.Jatautaitė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kultūra su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.