Gaisras verdant uogienę

Išdegė butas, nukentėjo ne tik viską praradusi jo šeimininkė, bet ir kelios kaimynės

Į Radviliškio ligoninę dėl įvairių kūno dalių nudegimų paguldyta šešiasdešimtmetė. Moteris nukentėjo, virdama juodųjų serbentų uogienę.

Verdančiam viralui išsipylus, visiškai išdegė nelaimėlės dviejų kambarių butas, išdužo visi langai. Ji pati patyrė 1-ojo bei 2-ojo laipsnių rankų, veido bei kojų nudegimus.

Smalkėmis apsinuodijo dvi kaimynės. Trečioji, nukelta su penkerių metų mažyliu ugniagesių gelbėtojų autokopėčiomis, dėl sutrikusios širdies veiklos buvo apalpusi.

Kaip „Kauno dienai” pasakojo Radviliškio rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspekcijos viršininkas Virginijus Ivoška, ši pamokanti nelaimė įvyko penktadienio vidurdienį. Jos priežastis – sudegusio buto šeimininkė greičiausiai pervertino savo jėgas: keliant nuo viryklės dešimties litrų talpos puodą su verdančia uogiene, šis išslydo iš moters rankų.

Dalis verdančio viralo šliūkštelėjo ant grindų, kita – ant neišjungtos viryklės. Pastaroji ėmė degti.

Situacija darėsi vis labiau nevaldoma: nuo viryklės ugnis persimetė ant užuolaidų. Nuo šių nuvilnijo plastikinėmis lentelėmis iškaltomis virtuvės sienomis. Iš degios medžiagos buvo ir virtuvėje ant grindų patiestas kilimėlis.

Pasak V.Ivoškos, dar viena buto šeimininkės klaida, kad ji užsispyrėliškai bandė galynėtis su vis labiau plintančia liepsna, nusitvėrusi pašluostę.

Manoma, kad apie šį gaisrą ugniagesiams pranešta gal tik po dešimties minučių, kai kažkas iš šio penkiaaukščio gyventojų ėjo kieman sėsti į automobilį ir pastebėjo viename pirmojo aukšto lange atvirą liepsną.

Kaimynai taip pat bandė ateiti degančio buto šeimininkei į pagalbą, tačiau ši buvo iš vidaus užsirakinusi. Laiko sugaišta ir kol prisibelsta, ir kol, įvertinus situaciją, paaiškėjo, kad be ugniagesių gelbėtojų jau neapsieiti.

Be to, atidarius lauko duris, kilęs skersvėjis dar labiau įpūtė liepsną. Iš degančio buto šeimininkė išbėgo, taip pat jų neuždariusi.

Netrukus dūmuose skendėjo jau visa laiptinė: situacijos įkaitais tapo ir viršutinių aukštų gyventojai, nebegalėję per dūmus išbėgti laukan.

Dviem ligotoms ketvirtojo aukšto gyventojoms taip pat prireikė greitosios medikų pagalbos. Penkiasdešimtmetė bei aštuoniasdešimtmetė apsinuodijo smalkėmis. V.Ivoškos duomenimis, neberizikuodamos prasibrauti pro laiptinę užtvindžiusius dūmus, jos išbėgo į balkoną, tačiau, kaip manoma, arba blogai uždarė šio duris, arba pastarosios buvo nesandarios.

Laimė, abiem nukentėjusiosioms užteko pirmosios medikų pagalbos: jos gydosi ambulatoriškai, kaip ir dar viena šio blokinio penkiaaukščio viršutinių aukštų gyventoja, nukelta su mažamečiu žemyn ugniagesių gelbėtojų autokopėčiomis. Netikėtai patekus į tokią stresinę situaciją, sušlubavo nesveika šios moters širdis.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.