Vilkikas taranavo traktorių

Vakar popiet Kauno rajone įvykusi vilkiko ir traktoriaus avarija privertė aiktelėti ne vieną pro šalį važiavusio automobilio vairuotoją. Iš apvirtusio traktoriaus likusi metalo laužo krūva, sumaitotas vilkiko kabinos kampas ir greta stovintis ugniagesių gelbėtojų automobilis, žiūrint iš šalies, atrodė lyg tragiškai pasibaigusi eismo nelaimė, tačiau dėl laimingo atsitiktinumo aukų šįkart pavyko išvengti.

Ringaudų seniūnijoje ties Karkiškių kaimu viduryje kelio ant skiriamosios juostos stovėjusios „Volvo” markės vilkiko puspriekabės pašonėje gulėjo aukštyn ratais apvirtęs senas traktorius, o aplink mėtėsi nuo jo priekabos pabirusios lentos ir įvairūs vairuotojo daiktai.

Greitosios pagalbos medikai netruko konstatuoti, kad per plauką nuo skaudžių avarijos pasekmių buvęs traktorininkas rimtesnių sužalojimų išvengė. Vyriškis iš pradžių netgi pats tikino nejaučiąs jokio skausmo ir buvo linkęs pasilikti, kol bus sutvarkyti visi incidento formalumai. Vis dėlto medikai įtarė, kad traktorių vairavęs 69-erių metų Leonas Kubilius galėjo patirti galvos smegenų sukrėtimą, todėl pristatė nukentėjusįjį į gydymo įstaigą. Pirminiais duomenimis, traktoriui parvirtus ant šono, smarkus smūgis išsviedė jo vairuotoją ant gatvės.

Nelaimės vietoje dirbusiems ugniagesių gelbėtojams, patraukus nuo gatvės sudaužytas transporto priemones, teliko nuplauti ant kelio dangos iš traktoriaus išsiliejusį dyzeliną.

Avarijos aplinkybes aiškinęsi policijos pareigūnai sakė, kad avarija galėjo kilti dėl vilkiko vairuotojo kaltės. Manoma, kad pirmąja eismo juosta važiavusį lėtaeigį traktorių su priekaba du vilkikai mėgino aplenkti. Deja, vienam jų pavyko tai padaryti, o kitas pradėjo rikiuotis į dešiniąją kelio pusę pernelyg anksti, todėl dešiniuoju kabinos kampu kliudė greta buvusį traktorių. Pastarasis nuo smūgio virto ant šono, o dar nespėjęs sustoti vilkikas, užkabinęs jo vilktą priekabą, užmetė ją ant paties traktoriaus ir dar kartą stumtelėjo jį, apversdamas beveik ant stogo.

Kaune įsikūrusiai uždarajai akcinei bendrovei „Festina” priklausantis „Volvo” markės vilkikas, vairuojamas 43-ejų metų kauniečio Arūno Pečiulaičio, po avarijos kelionės tęsti nebegalėjo. Vairuotojas prasitarė dar tik vykęs į Alytų paimti krovinio.

Tuo tarpu Raudondvario plente gyvenantis garbaus amžiaus traktoriaus savininkas su savąja žemės ūkio technika ketino pasiekti Veiverių gyvenvietę bei padirbėti nuosavoje žemėje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.