Nusikaltėlio pėdsakais sekta pusantro mėnesio

Abituriento gyvybę žoliapjovei prilyginęs plėšikas sulaikytas

Žaliakalnio policijos komisariato pareigūnams pavyko įminti sunkaus „Aušros” gimnazijos abituriento sužalojimo mįslę.

Kauno miesto apylinkės teismas dviem mėnesiams leido suimti šiuo sunkiu nusikaltimu įtariamą dvidešimtmetį garliaviškį Tadą Karanauską.

Teigiama, kad įkalčių jo suėmimui pakanka.

Kaip jau rašyta, šis žiaurus išpuolis įvykdytas vieno S.Žukausko gatvės daugiabučio prieigose. Buvo kelių dienų pertrauka tarp vieno abitūros egzamino ir kito, todėl Panemunėje gyvenantis devyniolikmetis buvo nusprendęs prasiblaškyti, pavaduodamas kiemsarge dirbančią tetą. Pasak pastarosios darbdavių, tai buvo pirmas kartas, kai sūnėnas pjovė už šią kiemsargę jos aptarnaujamoje teritorijoje žolę.

Devyniolikmetis buvo užpultas iš pasalų. Vežamas į Kauno medicinos universiteto klinikas, kuriose laukė sudėtinga operacija, jis dar spėjo papasakoti staiga pajutęs pasalūnišką smūgį į galvą.

Kas buvo toliau, medikams bei pareigūnams papasakojo medikus iškvietusi gretimo daugiabučio gyventoja, per savo buto langą mačiusi šio įvykio kulminaciją.

Pareigūnai iš įvykio vietos išsivežė masyvią medžio šaką – galimą užpuoliko nusikaltimo įrankį. Pagal abituriento patirtą sužalojimą įtarta, kad skilus kaukolė, neatmetama galimybė, kad plėšikas galėjo būti ginkluotas ir beisbolo lazda ar kažkuo panašiu į geležinį strypą.

Nors prašyta visuomenės pagalbos, pareigūnai teigia suradę įtariamąjį šiuo nusikaltimu patys – operatyvinio darbo metodais.

Pirmiausia, nepraėjus nė dviem savaitėms po šio išpuolio, buvo rasta pagrobta žoliapjovė. Ją pareigūnai parsivežė iš Ukmergės, atlikę kratą įtariamojo šiuo apiplėšimu dėdės namuose. Pastarajam neliko nieko kito, kaip patvirtinti, jog sūnėnas pardavęs šią pusantro tūkstančio litų žoliapjovę už penkis šimtus litų.

Tačiau paties sūnėno paieška užsitęsė dar apie mėnesį.

Kiek pareigūnai paryčiais besibeldė į jo buto duris Garliavos Vytauto gatvės daugiaaukštyje, šių niekas neatidarė.

Visgi slapstytis pradėjusį įtariamąjį pavyko pergudrauti: bendromis jėgomis su kitomis valstybinėmis institucijomis nustatyta, jog jis dirba viename iš sandėlių, kurių šiandien apstu buvusio Mėsos kombinato teritorijoje J.Bakanausko gatvėje. Jame, didelei bendradarbių nuostabai, ketvirtadienį T.Karanauskas ir sulaikytas.

Dvidešimtmetis jau teistas už plėšimą, tačiau lygtinai. Buvo atsižvelgta, kad tai – tik pirmas jo teistumas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.