Ežero vandeniu išskalauti, vėjo išdžiovinti

Po atostogų paprastai į darbą grįžtame pailsėję, įdegę ir atjaunėję. Grynas oras, miegas ir ramybė teigiamai veikia žmogaus organizmą. Tačiau ne visi atostogų malonumai tinka mūsų plaukams. Paprastai būtent po atostogų moterys pastebi, kad plaukai prarado žvilgesį, tapo šiurkštūs ir nepaslankūs, lūžinėja jų galiukai.

Apsaugoti nuo karščio

Grožio salono „Eslauda” kirpėja modeliuotoja Olga Barkovskaja-Kozlovskaja sako, kad karštis, vėjas, sūrus jūros vanduo ir ultravioletiniai spinduliai kenkia plaukams. Jie išdžiūsta ir praranda žvilgesį bei elastingumą. Atostogaudami daugiausia laiko praleidžiame lauke, tai ir plaukai nukenčia daug labiau nei visą dieną sėdint biure. Todėl vasarą specialistė rekomenduoja rinktis plaukų priežiūros priemones, turinčias drėkinamojo poveikio, ir su ultravioletinių spindulių filtrais.

„Vasarą reikėtų naudoti ne tik šampūną ir balzamus, kurie apsaugo ir atnaujina pažeistą plauko paviršių, bet nors kartą per savaitę palepinti plaukus ir specialia kauke”, – pataria kirpėja modeliuotoja. Būnant prie jūros, kur itin gausu ultravioletinių spindulių (jų padaugėja, nes atsispindi nuo vandens paviršiaus), nereikėtų nepamiršti ir galvos apdangalo.

O.Barkovskaja-Kozlovskaja pataria vasarą apsieiti be plaukų džiovintuvo – karšto oro srovė tik sustiprina neigiamą aplinkos poveikį. Nuo dažno džiovinimo ypač kenčia ilgi plaukai.

„Kai kurie žmonės vis dar įsitikinę, kad plaukams kenkia dažnas plovimas. Taip tikrai nėra – kenkia džiovinimas karšto oro srove”, – teigia pašnekovė.

Šviesių plaukų – ypatinga priežiūra

Renkantis plaukų priežiūros priemones, pasak pašnekovės, svarbu, kad jos saugotų nuo ultravioletinių spindulių ir drėkintų plaukus. Ypač tai aktualu šviesiaplaukėms, mat jų plaukuose, kaip ir odoje, mažiau melanino – natūralaus dažo, saugančio odą ir plaukus nuo saulės. Atspariausios saulės poveikiui yra šatenių garbanos.

Ilgais dažytais plaukais besipuikuojančioms moterims O.Barkovskaja-Kozlovskaja pataria rinktis tas priežiūros priemones, kurių nereikia nuskalauti. Jų poveikis ilgesnis.

Specialistai dažnai rekomenduoja vartoti to paties gamintojo priežiūros priemonių liniją. Pasak kirpėjos modeliuotojos, toks pasirinkimas geras, tačiau jei žmogus turi mėgstamą vieno gamintojo šampūną, o kito kaukę, drąsiai gali rinktis jam labiausiai tinkančius skirtingų gamintojų produktus – juk kiekvieno poreikiai skiriasi.

Gamtos dovanos

Ir ilsintis gamtoje galima puikiai atgaivinti bei palepinti savo plaukus. Neužteršto ežero ar upės vanduo paprastai būna daug minkštesnis už vandentiekio, juo išplauti plaukai tampa minkšti ir purūs. O.Barkovskaja-Kozlovskaja tik primena, kad prieš plaunant galvą vandens telkinio vandeniu reikėtų jį pašildyti, mat šaltas ar drungnas vanduo nenuskalaus šampūno ir balzamo likučių.

Sveika plaukus palepinti ir įvairių žolelių nuovirais. Ramunėlės, dilgėlės, ajerų šaknys, nuo seno naudotos kaip plaukų stiprinimo priemonės, puikiai tinka ir šiuolaikinei moteriai.

Vizitas pas kirpėją

Po atostogų pravartu apsilankyti pas savo kirpėją, kad apkirptų apšiurusius plaukų galiukus, atgaivintų bei sudrėkintų pažeistus plaukus. Itin tausojančioms savo plaukus moterims specialistė pataria juos dažyti augaliniais dažais. Tiesa, žilų plaukų jie taip gerai nepaslepia.

Pasak pašnekovės, dėl visų plaukų problemų kaltinti vasaros karščių nereikėtų. Pleiskanos, riebalavimasis, plaukų slinkimas nėra aplinkos poveikio rezultatas. Dažniausiai dėl to kalta netinkama mityba, stresas, kai kurios ligos, o ne saulė, jūra ar vėjas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Moterims su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.