„Jiesia” atleido darbuotojus

Kauno dailiosios keramikos bendrovės „Jiesia” teritorijoje vakar beveik nebuvo matyti darbuotojų. Daugelis jų tvarkėsi atleidimo dokumentus ir pažymas, kurias jau artimiausiu metu pateiks darbo biržai. 96 darbuotojai sunkiai išgyvena įmonės agoniją ir netiki negrįšiantys į cechus. „Pastarieji mėnesiai labiau priminė karą – dirbome be elektros, vandens, net ir tualetai jau užkalti. Tie, kurie liko, yra nepataisomi optimistai ir entuziastai”, – LŽ sakė 20 metų porceliano ceche išdirbusi Oksana Pocienė.

Jai antrino kolegė Irina Liniuvienė, „Jiesioje” taip pat dirbanti nuo 1985-ųjų. Abi moterys prisipažino eisiančios į darbo biržą, tačiau apie persikvalifikavimą negalvoja. Jos tikisi savo patirtį dar išnaudoti, mat tokių aukštos klasės specialistų nėra daug.

Šiuo metu Kaune registruota virš tūkstančio laisvų darbo vietų, tiesa, nei porceliano gamintojai, nei keramikai nėra ieškomi. Todėl „Jiesios” žmonėms labiau rūpi pašalpų klausimas. Pasak Kauno darbo biržos Klientų aptarnavimo skyriaus vedėjos Loritos Baltrušaitienės, šiandien pradedantis galioti naujasis Užimtumo rėmimo įstatymas palankesnis darbo ieškantiems žmonėms. Tačiau net ir palankiausiomis aplinkybėmis pašalpos gali būti pradėtos mokėti rugsėjį, ar net spalį. Beje, nusprendusieji keisti specialybę ir pradėjusieji lankyti kursus, gautų ne tik stipendiją, bet ir bedarbio pašalpą. Manoma, kad į darbo biržą kreipsis didžioji dalis atleistų darbuotojų.

Bankrutuojančios „Jiesios” administratorius Stanislovas Pečiulis LŽ sakė, kad tiksli įmonės įsiskolinimų darbuotojams suma dar tik skaičiuojama, tačiau jau dabar aišku, jog ji sieks mažiausiai 250 tūkst. litų. Jau antrą šios bendrovės bankrotą administruojantis Pečiulis tikisi, kad dėl bankroto atleisti darbuotojai skolas atgaus, tačiau tai bus ne anksčiau vėlyvo rudens. „Rugsėjo 27 dieną numatytas pirmasis kreditorių susirinkimas. Tik po jo bus aiškus tiek savininkų planai, tiek ir įmonės likimas”, – teigė administratorius.

Gegužę skelbta, kad Kauno įmonės bendros skolos viršija 8 mln. litų, o turto vertė tesiekia 10 mln. litų. Po Kauno apygardos teismo sprendimo „Jiesia” atiteko didžiausiam kreditoriui „Sabonio klubui ir partneriams”, kuris buvo įsteigęs naują bendrovę „Kauno Jiesia”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.