Seimo „darbiečiai” nusiteikę taikiai

Darbo partijos (DP) frakcijos Seime naujoji vadovybė, pakvietusi žurnalistus pusryčių viename Vilniaus restoranų, prisipažino neatsiribojanti nuo DP vairo atsisakiusio Viktoro Uspaskicho. Nekurstyti aistrų savo frakcijoje parlamento „darbiečiai” nusprendė dar sekmadienį, susirinkę į posėdį Raseinių rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje.

Naujasis DP frakcijos seniūnas Jonas Pinskus vakar pakartojo, kad kandidatuoti į partijos pirmininkus yra sutikusi laikinoji DP pirmininkė Loreta Graužinienė, jos pavaduotojas Antanas Bosas ir Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas. Kaip stipriausiai varžovai įvardijami daugiausia dirbantys, intensyviai su partijos skyriais susitikinėjantys Graužinienė ir Gedvilas.

Teigiama, kad Bosas ir kai kurių skyrių ar regionų simpatijas užsitarnavę kandidatai – buvęs sveikatos apsaugos ministras Žilvinas Padaiga, buvęs ūkio ministras parlamentaras Kęstutis Daukšys ir Seimo narys Jonas Jagminas – turi kur kas mažiau galimybių pretenduoti į DP vairą, o ir patys tam nededa daug pastangų.

Nors Pinskus tikino, kad DP frakcija dėl kandidato į partijos pirmininkus savo nuomonės nepareikš, LŽ šaltinių teigimu, tokia laikysena norima išvengti neramumų tarp pačių Seimo „darbiečių”. Būtent dėl prognozuojamos kovos tarp minėtų realiausių pretendentų frakcija nebalsavo dėl paramos kuriam nors jų. Esą taip siekiama nekurstyti kalbų apie dvi stovyklas, neišvengiamą skilimą.

Buvusi seniūnė Graužinienė vadinama partijos įkūrėjo, iš Rusijos negrįžtančio Viktoro Uspaskicho parankine. Gedvilas garsėja kaip bandantis atsiriboti nuo Uspaskicho, skirtingai nei naujoji frakcijos vadovybė.

DP frakcijos vadovai vakar apgailestavo, kad laikinoji partijos pirmininkė nesiteikė frakcijai paaiškinti, kodėl neseniai Maskvoje aplankė Uspaskichą. Tačiau atsiriboti nuo paties Uspaskicho neketinama.

„Galėčiau nuo žmogaus atsiriboti tik tada, kai jis būtų kažkuo apkaltintas. Dabar kaltinimai niekam nepareikšti, prokuratūra tyli, pateikiami tik žiniasklaidos straipsniai ir nuomonės”, – kalbėjo seniūno pavaduotoja Virginija Baltraitienė.

Pinskus patikino, kad netęsia Graužinienės tradicijos kiekvienu momentu konsultuotis su Uspaskichu. Tačiau seniūnas neatmetė to, kad netrukus gali tekti pagarsinti buvusio lyderio užtarimą kuriam nors kandidatui per rugpjūčio pabaigoje vyksiantį suvažiavimą.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.