Darbų Klaipėdoje daugiau siūloma vyrams

Vaikinams darbą Klaipėdoje susirasti kur kas lengviau nei merginoms.

Dabar kone kiekvienas jaunas ir netingintis dirbti jaunuolis gali be problemų susirasti gerai apmokamą darbą. O merginoms keliami ne tik aukšti sugebėjimų, bet ir išvaizdos reikalavimai.

Pasiūla – vaikinams

Kasdien galima atrasti daugybę skelbimų, kuriuose siūlomas darbas šaltkalviams, remontininkams, statybininkams, kelininkams ir panašios pakraipos darbininkams.

Tačiau darbų pasiūla merginoms – keliskart mažesnė. Tarp dažniausiai siūlomų yra pardavėjos ir padavėjos darbas. Pastaruoju metu ir padavėjų paieškų skelbimų sumažėjo, nes tai labiau sezoninis darbas ir merginos įsidarbino jau vasaros pradžioje.

Nuleidžia kartelę

Darbdaviai, nerasdami patyrusių darbuotojų, dažnai nuolaidžiauja ir priima vaikinus, turinčius mažą patirtį arba visai be patirties.

Darbuotojų ieškanti valymo firma „Ainava” taip pat pageidauja tik vaikinų, kuriems patirtis nebūtina. Firmos administratorė Sigita Vaškienė aiškino, kad būsimiesiems darbininkams nekelia jokių reikalavimų.

Bendrovės „Kauno keliai”, Klaipėdoje ieškančios darbuotojų, atstovas sakė, jog tenori, kad darbuotojai „nedraugautų” su stikliuku ir norėtų dirbti.

Darbdaviai reikalavimų kartelę leidžia vis žemiau, nes norinčiųjų dirbti paprastus darbus yra didelis trūkumas. „Visi nori būti viršininkai ir rinktis valytojo darbą atrodo gėdinga”, – aiškino S.Vaškienė.

Nori „lėlyčių”

Merginoms, norinčioms gauti darbą, svarbiausias kriterijus – komunikabilumas. Jeigu ji nemoka bendrauti, yra uždaro būdo, darbą gauti beveik be prošvaisčių.

Kosmetikos parduotuvės „Kristiana” vedėja Loreta Gudonovičienė sakė, kad per darbuotojų atranką atsižvelgiama į bendravimo sugebėjimus. Anot vedėjos, grožio ir išvaizdos cenzo nėra, tačiau mergina pati turėtų susiprasti, kad reikėtų į darbą ateiti pasidažiusiai ir tvarkingai.

Panašios nuomonės laikosi ir parduotuvės „Vero Moda” vedėja Erika Burkauskaitė. „Mokėjimas bendrauti yra pagrindinis reikalavimas”, – sakė ji.

Kitose klientų aptarnavimo įmonėse reikalaujama mokėti bent porą kalbų, dirbti kompiuteriu ir atrodyti nepriekaištingai.

Atlyginimai skiriasi

Atlyginimai taip pat neturi kuo nudžiuginti merginų, nes pagalbiniam statybos darbuotojui siūlomas uždarbis yra kur kas didesnis.

Firmos „Ainava” administratorė S.Vaškienė sakė, kad firmos darbuotojai su priedais gauna per tūkstantį litų. O elektriko, mūrininko, pagalbinio darbuotojo statybose atlyginimas siekia iki 2500 litų.

Vienos uostamiesčio remonto įmonės vadovas Raimondas Bracas pasakojo, kad vyrai žino savo vertę ir tuo naudojasi. Suprasdami, koks dabar darbininkų trūkumas, jie reikalauja didesnio atlyginimo, migruoja iš vienos firmos į kitą arba tiesiog simuliuoja.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.