Vilniuje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė sieks pergalių

Pasaulio krepšinio čempionatui besiruošianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė baigė treniruočių stovyklą Druskininkuose.

Po savaitę trukusio treniruočių ciklo rinktinės treneriai sutrumpino kandidatų sąrašą iki 14 pavardžių. Į Japoniją nevažiuos Martynas Pocius ir Simonas Serapinas. Rytoj (07 31) Vilniuje, „Siemens” arenoje lietuviai, rungtynėmis su Izraelio rinktine, pradės kovas „Federacijų Supertaurės” turnyre, rašo rinktinė.lt.

Kaip teigė komandos trenerio asistentas Gintaras Krapikas, turnyre Vilniuje lietuviai ne vien tik stengsis vykdyti pasirengimo pasaulio čempionatui uždavinius, bet ir sieks pergalių.

– „Be abejo sieksime nugalėti. Turnyras Vilniuje – tai pasirengimo pasaulio čempionatui dalis ir medalių už pirmąją vietą jame niekas nedalins, tačiau savų sirgalių akivaizdoje kovosime dėl pergalių. Juo labiau, kad tai bus vienintelė galimybė pamatyti Lietuvos rinktinę rungtyniaujančią namuose ir manau, kad sirgaliai ateis mūsų palaikyti, todėl neketiname daug eksperimentuoti”, – sakė treneris.

Nors po turnyro Prancūzijoje prie komandos prisijungė Darius Songaila, Arvydas Macijauskas bei Paulius Jankūnas, G.Krapikas lengvų rungtynių Vilniuje nesitiki. Treneris teigia, kad „Siemens” arenoje rungtyniaus pajėgios ekipos ir pergales reikės iškovoti.

– „Su Senegalo rinktine, po apmaudaus pralaimėjimo Strasbūre, turime savų sąskaitų. Izraelio rinktinė taip pat yra pajėgi, nes sugeba patekti į Europos čempionatų finalinius turnyrus, o Rusijos rinktinės atskirai pristatinėti nereikia. Tai tikrai įspūdingus žaidėjus turinti ekipa, o į trenerio postą atėjus Davidui Blattui ši komanda bus dar pajėgesnė bei įdomesnė”, – teigė G. Krapikas.

Stovykla Druskininkuose – žingsnis į priekį

Paklausus trenerio apie stovyklą Druskininkuose, G.Krapikas akcentavo tai, jog treniruotėse galėjo dalyvauti visi krepšininkai, todėl treniruotės buvo produktyvios.

– „Reikia pasakyti, jog šiandien mes esame savaitę ilgiau treniravęsi, todėl ženkliai pažengę į priekį. Druskininkuose pratybose galėjo dalyvauti visi žaidėjai, todėl turėjome galimybę tobulinti įvairius žaidimo aspektus. Skirtingai nei Prancūzijoje, kuomet buvome ką tik baigę fizinių treniruočių ciklą ir dėl to neišvengdavom klaidų, Vilniuje turėtume parodyti geresnį žaidimą”, – sakė Lietuvos rinktinės trenerio asistentas.

Po stovyklos Druskininkuose rinktinės kandidatų sąrašas sumažėjo iki 14 žaidėjų. Į galutinį rinktinės dvyliktuką jau nebepretenduoja M.Pocius ir S.Serapinas, kuris buvo pasitempęs čiurną, todėl nevyko į turnyrą Prancūzijoje bei negalėjo treniruotis savaitę laiko.

M.Kalnietis, kuris kaip ir M.Pocius, prie vyrų rinktinės prisijungė po Europos jaunimo (iki 20 m. amžiaus) čempionato Turkijoje, tęsia kovą dėl patekimo į pagrindinę šalies rinktinę.

– „Gaila, kad šie krepšininkai (M.Pocius ir M.Kalnietis – red.) vėlokai atvyko į rinktinę. Vis tik M.Kalnietį kol kas palikome kandidatų sąraše, nes jis yra rungtyniavęs pas trenerį Antaną Sireiką ir žino kokie yra reikalavimai. Jam ne viskas yra nauja, todėl norime jį išbandyti”, – sakė treneris.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.