Žiūrovų daugiau, negu Anykščiuose gyventojų

Šiųmetė šventė „Anykščiai – lietuviško vyno sostinė” truko tris dienas: penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį. Buvo minimos 567-osios Anykščių miesto metinės ir 80-osios „Anykščių vyno”. Pirmą kartą šios dvi šventės susiliejo į vieną.

Buvo atidaromos parodos, šventinamos vėliavos, šurmuliavo mugė, įvairiose Anykščių vietose vyko koncertai ir sporto renginiai. Šeštadienį buvo ypač daug renginių.

Kalbinti anykštėnai LŽ atviravo, kad Anykščiuose – ne tiek jau daug kultūrinių renginių ir pramogų, todėl visi labai laukė Miesto dienos šventės. Miestelėnai atvykėliams mielai aiškino, kaip ir kur nuvykti, jei nori apžiūrėti įdomiausias krašto vietas. Policininkai mandagiai rodė kelią ir reguliavo eismą. Regis, jiems buvo nelengva, nes į miestą pririedėjo šimtai automobilių. Bet anykštėnai noriai bendravo su miesto svečiais ir vietos visiems atsirado. Anykščių meras Alvydas Gervinskas, LŽ klausiamas, kaip apibūdintų tipišką anykštėną, sakė: „Jie yra nuoširdūs ir geri žmonės. Jeigu tokie nebūtų, nepavyktų organizuoti tokios šventės. Svečiai čia atvažiuoja ne tik koncertuojančių kolektyvų pažiūrėti ar vyno paragauti, o pas čia gyvenančius žmones, su kuriais malonu bendrauti”.

AB „Anykščių vyno” direktorius Marius Gudauskas kurį laiką vaikštinėjo su šešių mėnesių sūnumi Jonu ant rankų ir tikino, kad mažylis kada nors taip pat bus vyndarys. Direktorius pristatė naujausią bendrovės produkciją. Jos paragauti anykštėnai ir miesto svečiai traukė prie švenčių dienomis įrengtos užeigos „Karazijos rūsys”. Čia visus pasitikdavo vedėjas, pasivadinęs Antanu Sidru iš Troškūnų. Jis rengė tostų ir dainų konkursus. Dalyvaujantieji buvo apdovanoti Anykščių miesto šventės laikraščiu „Kuntaplis”, o Onos ir Onutės buvo vaišinamos koše su likeriu.

Miestas ūžė nuo pramogų. Ypač įdomu buvo vadinamajame jomarke – vienas Anykščių kvartalas buvo paverstas prieškario laikų stiliaus gyvenviete. Čia veikė paštas, kinas, kirpykla, siuvykla, monetų kalykla, turgus. Amatininkai rodė savo meistrystę, prekeiviai – iškalbą.

Vakare šventė persikėlė į Dainuvos slėnį. Čia taip pat prekiavo tautodailininkai, buvo pastatyti atrakcionai vaikams, stalai – pavalgyti ar atsigerti. Nuo septintos valandos vakaro iki vidurnakčio slėnyje įrengtoje scenoje koncertavo Raselė ir Jonas iš televizijos realybės šou „Dangus”, grupė „Mango”, Stasys Povilaitis, Deivis ir „G&G Sindikatas”. Vėliau vyko diskoteka. Žmonės į Dainuvos slėnį plūdo net sutemus. Teisus buvo Anykščių meras, teigęs, kad žiūrovų bus daugiau, negu mieste yra gyventojų. Mat atvažiavo ir aplinkinių miestų, miestelių bei kaimų gyventojų, nemažai svečių buvo iš Vilniaus ir užsienio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , .

1 atsiliepimas į "Žiūrovų daugiau, negu Anykščiuose gyventojų"

  1. @

    as manau alkocholiku svente neturetu dziaugtis ne vienas anykstietis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.