Triukšmas Basanavičiaus gatvėje nesutramdomas

Nors kelti triukšmą gatvėse ir kitose viešose vietose draudžiama ne tik naktį, bet ir vakare, garsiojoje Palangos Basanavičiaus gatvėje linksmybės verda visą parą

Lietuvoje įsigaliojus Administracinių teisės pažeidimų kodekso (ATPK) pataisoms ramybės laikas pailgėjo. Garsiai groti muzikos instrumentais, kitokiais garsiniais aparatais ir kitaip kelti triukšmą gatvėse, parkuose, paplūdimiuose bei kitose viešose vietose, jei tai trikdo viešąją rimtį, draudžiama ne tik naktį, bet ir vakare – nuo 18 iki 22 valandos. Viešosios tvarkos trikdytojams gresia nuobaudos – įspėjimas arba bauda iki trijų šimtų litų. Už pakartotinį nusižengimą baudžiama bauda iki 1 tūkst. litų.

Erzelis nesiliauja

Palangos policijos viršininkas Edmundas Krasauskas teigė, kad šiam Lietuvos kurortui įstatymai taip pat galioja, tad pareigūnai privalėtų bausti viešąją tvarką pažeidžiančius gyventojus ir poilsiautojus. Tačiau pareigūnas sakė neišmanantis, kaip reikėtų kovoti su populiariojoje Basanavičiaus gatvėje tvyrančiu nuolatiniu triukšmu.

Anot Krasausko, poilsiautojai į Palangą suvažiuoja pailsėti. Tiems, kurie nori ramybės, judrią Basanavičiaus gatvę aplenkia. Tačiau daugumą atvykėlių ši pėsčiųjų alėja traukia kaip magnetas. Čia yra įvairiausių linksmybių centras.

Karštomis dienomis judėjimas Basanavičiaus gatvėje nenutrūksta visą dieną, o vakare būna dar didesnis. Kone kiekvienoje kavinėje vakarais vyksta tikro garso koncertai. Kiekviena įstaiga dažniausiai turi savo atlikėją.

Krasauskas tikino, kad su triukšmu, tvyrančiu Basanavičiaus gatvėje, susidūrė ir garsą čia matavusieji gydytojai higienistai. Esą šioje vietoje bendras triukšmas net neskambant muzikai, viršija leistiną normą. Čia net pareigūnai negalėtų išskirti labiausiai triukšmą keliančio pažeidėjo.

Gyventojai skundžiasi

„Palanga yra kurortas ir turi ypatingą statusą, – įsitikinęs Krasauskas. – Basanavičiaus gatvė apskritai yra specifinė, čia gyvenimas dažniausiai verda naktį. Kol kas policija skundų iš gyventojų dėl čia keliamo triukšmo negavo”.

Tačiau policijai žmonės skundžiasi triukšmu, sklindančiu naktį iš paplūdimio ties gelbėjimo stotimi. Anot Krasausko, šioje vietoje vakarais vyksta jaunimui skirti pramoginiai renginiai. Nors, atrodytų, pajūryje niekas negyvena, ir ten linksmybės galėtų trukti visą naktį, bet triukšmas pasiekia net miestą. Šią vasarą Krasauskas sako gavęs net 22 žmonių skundus dėl iš paplūdimio sklindančio triukšmo.

Sukilo verslininkai

Liepos 21 dieną per Triukšmo prevencijos tarybos posėdį buvo pabrėžta, kad Triukšmo įstatymas ir ATPK keli straipsniai įpareigojo policiją visą parą atlikti triukšmo valdymo kontrolę viešosiose vietose ir privačiose valdose. Policija turėtų naudoti ir specialius triukšmo matavimo prietaisus.

Palangos policijos viršininkas įsitikinęs, kad Palangos politikai turėtų atsižvelgti į naują įstatymą ir priimti sprendimą. Tačiau miesto tarybos sprendimas, kuriuo nuo rugpjūčio 1 dienos Basanavičiaus gatvėje dirbantiems verslininkams ir muzikantams buvo uždrausta naudoti garso stiprinimo aparatūrą, sukėlė didelį pasipiktinimą. Praėjusią savaitę verslininkai ir atlikėjai Palangoje surengė piketą. Verslininkai mano, kad įstatymų laikytis būtina, tačiau privalu atsižvelgti ir į tai, jog Palanga yra vasaros kurortas. Vienas iš jų siūlymų – leisti muzikantams groti iki 22 valandos vakaro. „Tai būtų visiems naudinga išeitis, nes Basanavičiaus gatvė yra komercinė, čia žmonės ne gyvena, o dirba ir linksminasi”, – sakė kavinės „Meilutė” savininkė Loreta Biliartienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , , , , , , , , , .

1 atsiliepimas į "Triukšmas Basanavičiaus gatvėje nesutramdomas"

  1. bildukas

    Palanga yra pramogu sostine. Toodel cia bus kavines, alus, pramogos, seks nuotykiai, atrakcionai, koncertai, be abejo ir muzika. Jeigu kam visa tai trukdo tegu miega SAVO lovoje.Ner cia ko vaziuoti dar neduok dieve pervargsi nuo poilsio ar ausys suges…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.