Iš vienos komandos varomas, kitoje – laukiamas

Naujasis Vyriausybės vadovas savo komandoje nori matyti ir politologą, ir bankininką, ir eksministrą

Premjero Gedimino Kirkilo komandą artimiausiu metu gali papildyti dar keli žinomi veikėjai.

Greta politologo Mindaugo Jurkyno, Kovo 11-osios Akto signataro Donato Morkūno bei buvusio teisingumo ir vidaus reikalų ministro Vytauto Markevičiaus gali atsidurti ir daug kritikos sulaukęs prezidento Valdo Adamkaus patarėjas vidaus politikos klausimais Darius Gudelis. Pastarasis BNS patvirtino svarstantis premjero siūlymą ateiti dirbti į Vyriausybę. Kaip žinoma, Gudelis priklauso Liberalų ir centro sąjungai, kuri dabar įeina į valdančiąją koaliciją.

Kirkilas vakar LŽ sakė, kad su Gudeliu tik kalbėjosi, o sprendimas bus padarytas kitą savaitę, kai į Lietuvą grįš prezidentas Adamkus. Ministras pirmininkas leido LŽ suprasti, jog su Gudeliu šnekasi liberalcentristų pageidavimu. Paklaustas, kaip atrodo, kai naujasis premjeras į komandą kviečiasi prezidentui neįtikusį ir aštriai kritikuotą patarėją, Kirkilas atsakė, kad jam būtų patikėta kita sritis nei Prezidentūroje. „Liberalcentristai labai suinteresuoti savivaldos reforma. Gudelis – buvęs meras”, – aiškino Vyriausybės vadovas.

LŽ žiniomis, prezidentas jau yra atsisakęs Gudelio paslaugų.

Vakar premjeras paskelbė, kad pirmadienį aplinkosaugos ir investicijų klausimais jam pradės patarti buvusi Seimo narė Jūratė Juozaitienė. Nuo rugsėjo Kirkilo komandą papildys patarėjas užsienio politikos ir nacionalinio saugumo klausimais politologas Jurkynas. Premjeras LŽ užsiminė, kad politologą jam rekomendavo Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto vadovas Raimundas Lopata.

Neatlyginamu konsultantu teisėsaugos klausimais taps buvęs ministras Markevičius, dabar – advokatas.

Premjeras LŽ sakė dar į komandą kalbinąs įsilieti šiuo metu Šiaulių banke dirbantį signatarą Morkūną. „Tikiuosi, kitą savaitę jis duos teigiamą atsakymą. Tuomet Morkūnui, kuris dabar nepriklauso jokiai partijai, pavesime kuruoti Seimą – dialogą tarp koalicijos ir opozicijos. Manau, jį dar iš Aukščiausiosios Tarybos laikų atsimename kaip labai gabų žmogų”, – kalbėjo Kirkilas.

Premjeras jau anksčiau savo vyriausiuoju patarėju yra paskyręs Juozą Bernatonį. Ministro pirmininko patarėja socialinės politikos klausimais dirba Vilniaus universiteto docentė socialdemokratė Giedrė Purvaneckienė, patarėju žemės ūkio klausimais – buvęs Seimo narys ir žemės ūkio ministrės patarėjas Mindaugas Bastys, patarėju valstybės investicijų klausimais – Saulius Spėčius, patarėja viešiesiems ryšiams – buvusi Algirdo Brazausko atstovė spaudai Nemira Pumprickaitė. Sekretoriatui ir toliau vadovauja Džiuljeta Žiugždienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.