Milijonai už namą lietuvių negąsdina

6,5 milijono litų. Tokia buvo įvardyta didžiausia kaina už uostamiestyje parduodamą namą.

Palyginimui: brangiausiu namu pasaulyje tituluojamas 139 milijonus JAV dolerių kainuojantis namas Anglijoje, kuriame yra 103 kambariai, 5 baseinai, o bibliotekos marmurinės grindys dekoruotos 24 karatų auksu.

Lietuva, žinoma, nepapuola į tų šalių dešimtuką, kuriose stovi brangiausi namai. Tačiau pasmalsavome, apie kokias sumas kalba mūsų nekilnojamojo turto specialistai.

Arčiausiai jūros

Be abejo, Klaipėdoje ar šalia jos stovi ne vienas namas, už kurį jo savininkai paprašytų kur kas solidesnės sumos nei 6,5 mln. litų, tačiau apsiribojome tik šiuo metu nekilnojamojo turto rinkoje esančiais pastatais.

6,5 milijono litų prašoma už, ko gero, arčiausiai jūros pastatytą namą Lietuvoje. Tai Karklėje ant jūros kranto stovintis per 200 kvadratinių metrų ploto namas, kuriame gyvena krepšininkas Gintaras Einikis.

Namą pardavinėjančios agentūros atstovė akcentavo, kad tokia milžiniška suma prašoma tik dėl ypatingos vietos ir vaizdo pro langus.

„Iš tiesų pas mus parduodant namus didžiąją kainos dalį sudaro vieta, kur tas namas stovi. Nebūtinai lubos turi būti auksu pūstos, kad namas kainuotų kelis milijonus – daug svarbiau, ką matai pro langą”, – akcentavo nekilnojamojo turto ekspertė Elona.

Perskambinus žinomiausių nekilnojamojo turto agentūrų darbuotojams bei peržiūrėjus internete skelbiamą informaciją pavyko Klaipėdoje rasti dar keletą namų, už kuriuos prašoma per 3 arba 2 milijonus litų. Tačiau tokių nebuvo daug.

Vis dėlto, pasak nekilnojamojo turto ekspertų, jau seniai nieko nebestebina, kad Klaipėdoje norint pirkti namą reikia turėti bent milijoną litų.

10 milijonų nebėra daug

Nidoje šiuo metu parduodamas namas už 10,5 milijono litų.

Pasak namą pardavinėjančios agentūros darbuotojų, namas niekuo neišsiskiriantis, tipinės architektūros, neseniai restauruotas. Tačiau, kadangi Nidoje labai maža namų pasiūla, suprantama, kodėl savininkai užsiprašė tokios sumos.

„Beje, žmonės labai domisi, skambina. Matyt, 10 milijonų už namą Nidoje nebėra daug”, – svarstė agentas.

Palangoje pavyko rasti 5 milijonus kainuojančią sodybą. Nors teigiama, kad 200 kvadratinių metrų ploto namą būtina remontuoti, tačiau, matyt, tokia kaina prašoma už 500 arų sklypą bei ramią vietą Nemirsetoje. Žinoma, aktualu ir tai, kad iki jūros – tik 2 kilometrai.

JAV žurnalo „Forbes”, paskelbusio 2006 metų brangiausių pasaulio namų sąrašą, žurnalistai pastebėjo, kad kasmet pasaulio turtuoliai vis labiau turtėja ir nori gyventi dar geriau. Tikriausiai šis jausmas nesvetimas ir lietuviams.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Statyba su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.