Lengvaatlečių rinktinėje – šešiolika sportininkų

Lietuvos atstovai išmėgins jėgas Geteborgo ir Pekino stadionuose

Tarp daugiau nei 1400 sportininkų, rugpjūčio 6-13 dienomis dalyvausiančių Geteborge (Švedija) vyksiančiame Europos lengvosios atletikos čempionate, bus ir 16 Lietuvos atstovų.

Didžiausios viltys siejamos su disko metiku Virgilijumi Alekna, kuris savo iškovotų titulų kolekcijoje kol kas neturi Senojo kontinento pirmenybių aukso medalio.

„Ullevi” mena lietuvio debiutą

Su Geteborgo „Ullevi” stadionu V.Alekną sieja senos sąskaitos. Jame 1995 metais lietuvis debiutavo pasaulio čempionate, tačiau nepateko į disko metimo turnyro finalą.

„Bus įdomu sugrįžti į šią areną. Neabejoju, kad dabar varžybos susiklostys kitaip”, – yra sakęs V.Alekna ir ne kartą pabrėžęs, kad Europos pirmenybės Švedijoje – vienas pagrindinių jo sezono renginių, jame jis sieks aukščiausio apdovanojimo.

Be dukart olimpinio bei pasaulio čempiono Lietuvos rinktinėje bus sportinio ėjimo meistrės Kristina Saltanovič (Vilnius) ir Sonata Milušauskaitė (Birštonas), stajerė Živilė Balčiūnaitė ir vidutinių nuotolių bėgikė Irina Krakoviak (abi – Vilnius), septynkovininkė Viktorija Žemaitytė (Kaunas) ir JAV gyvenanti Rasa Troup (3000 m kliūtinis bėgimas), disko metikė Zinaida Sendriūtė (Skuodas), šuolininkas į tolį Vytautas Seliukas (Vilnius), ieties metikas Tomas Intas ir dešimtkovininkas Darius Draudvila (abu – Kaunas) bei estafetės 4 po 400 m bėgimo komanda – Edita Lingytė, Jūratė Kudirkaitė, Audra Dagelytė (visos – Kaunas) ir Alina Valatkevičiūtė, Jekaterina Šakovič (abi – Vilnius).

Traumos sutrukdė vykti į čempionatą kauniečiams olimpinei vicečempionei daugiakovininkei Austrai Skujytei ir Europos jaunimo pirmenybių šuolių į tolį prizininkui Povilui Mykolaičiui bei vilnietei ieties metikei Ingai Stasiulionytei.

„Įvertinome, kada kandidatai į nacionalinę komandą įvykdė kvalifikacinius Europos čempionato normatyvus, kokios jie dabar yra sportinės formos ir kaip jiems sekasi šį sezoną”, – pagrindinius rinktinės formavimo kriterijus išvardijo vyriausiasis treneris Aleksas Stanislovaitis.

Tikimasi vieno apdovanojimo

Daugiau nei keturias valandas trukusiame Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) tarybos posėdyje po diskusijų nuspręsta, kad į Geteborgą nevyks nė viena iš trijų ieties metikių.

„I.Stasiulionytė atsigauna po peties operacijos, o kauniečių Indrės Jakubaitytės ir Ritos Ramanauskaitės rezultatai, deja, nėra tokie, kokių laukta. Juolab kad pasirengti šiam sezonui sportininkės turėjo geras sąlygas”, – teigė LLAF trenerių tarybos pirmininkas.

Pasak „Kauno dienos” pašnekovo, medalio tikimasi tik iš V.Aleknos.

„Pernai manėme, kad Geteborge trys mūsiškiai galėtų tapti prizininkais: be disko metiko, dar – A.Skujytė ir Ž.Balčiūnaitė. Gyvenimas daug ką pakoregavo. Daugiakovininkė gydosi traumas ir čempionate nedalyvaus. Živilė taip pat turėjo rūpesčių dėl sveikatos, tačiau, pasak jos trenerio Romo Sausaičio, stajerė jau sportuoja visa jėga. Vis dėlto šiuo metu būtų per drąsu prognozuoti jai apdovanojimą.

Iš kitų rinktinių narių lauksime bent asmeninių rekordų arba jiems artimų rezultatų. Jei atletams tai pavyks, pasirodysime pagal galimybes”, – apie būsimų varžybų lūkesčius kalbėjo A.Stanislovaitis.

Specialisto nuomone, vykti į Švediją nusipelnė ir estafečių bėgimo komanda.

„Merginos kovojo universiados finale, gerai pasirodė pernai Kaune įvykusiose Europos jaunimo pirmenybėse, o šiemet – taurės varžybose”, – sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris.

Jaunimas vyks į žaidynių sostinę

Taip pat patvirtinta šalies rinktinės, dalyvausiančios pasaulio jaunimo lengvosios atletikos čempionate, sudėtis. Joje – septyni sportininkai.

Rugpjūčio 15-20 dienomis Pekine (Kinija), 2008 m. vasaros olimpiados sostinėje, jėgas išmėgins sprinterė Lina Grinčikaitė (Klaipėda), barjerinio bėgimo atstovai Sonata Tamošaitytė (Kaunas) ir Artūras Kulnis (Vilnius), disko metikai Egidijus Petrauskas (Vilnius) ir Giedrius Šakinis (Skuodas), rutulio stūmikas Paulius Luožys (Vilnius) ir šuolininkas į aukštį Raivydas Stonys (Kaunas).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.